Sport

Meci de infarct între „U" Jolidon și Corona Brașov!

„U” Jolidon și-a redus șansele la calificarea la Turneul pentru locurile 1-3 după ce a pierdut la limită în fața Coronei Brașov, scor 28-29 (12-18).

„U” Jolidon a jucat cu mult tupeu în fața Coronei, echipă cotată cu șansa a doua la cucerirea campionatului. Formația clujeană a început curajos partida și a condus cu 4-2 după primele 8 minute. „Studentele” au cedat însă inițiativa în favoarea echipei oaspete pe la jumătatea primei reprize. Brașovencele au preluat pentru prima dată conducerea pe tabelă în minutul 18, dar și-au mărit considerabil ecartul până la pauză. Jucătoarele pregătite de Bogdan Burcea au intrat la cabine cu 6 puncte avans, scor 18-12, rezultat care trebuia să le confere mai multă liniște în actul secund.

Repriză nebună

Universitarele nu au abandonat însă lupta. Muștruluite de Horațiu Pașca, „alb-negrele” au revenit incredibil în joc și au reușit să restabilească egalitatea pe tabelă, scor 19-19, profitând și de relaxarea prematură a trupei brașovene. Mai mult, clujencele au revenit la conducerea partidei, grație Ralucăi Mihai, care a fost de neoprit la semicerc. Corona nu s-a lăsat nici ea mai prejos. Formația oaspete a trecut din nou în avantaj în minutul 52, distanțându-se la 4 lungimi de gazde (27-23). Pașca a solicitat time-out pentru a opri elanul brașovencelor, dar elevele sale nu au reușit să întoarcă rezultatul. „U” putea să obțină măcar o remiză, dar Mihai și Senocico s-au întrecut în ratări incredibile, spre disperarea fanilor clujeni. S-a terminat 28-29, rezultat care permite Coronei să aibă prima șansă la accederea la Turneul pentru locurile 1-3.


„Sunt fără cuvinte după această înfrângere. Am un mare respect pentru sportivele pe care le antrenez pentru modul în care au crezut într-o victorie cu o echipă mult peste nivelul nostru, o echipă omogenă la nivelul celei din Baia Mare. Nu am fost atenți pe faza de finalizare, îmi pare rău că nu am reușit să câștigăm, am fost foarte aproape, ne-am fi dorit măcar un rezultat de egalitate pentru suporterii care au venit să ne susțină. O victorie acasă ar fi fost foarte importantă, dar ne vom juca șansa la Brașov”, a declarat dezamăgit Horațiu Pașca, la finalul jocului.

Enache a părăsit parchetul în lacrimi

În meciul retur, care va avea loc vineri, de la ora 18.00, Universitatea nu va conta pe Cristina Enache, care a ieșit accidentată de pe teren încă din minutul 44. Goalkeeper-ului clujean i-a sărit genunchiul drept în momentul apărării unei lovituri de la 7 metri, părăsind parchetul în lacrimi.


Marcatoare „U” Jolidon: Senocico 10, Mihai 5, Chintoan 4, Popa 3, Vintilă 3 și Paraschiv 3.

Ultimele Stiri
abonare newsletter