Sport

Rugbiștii de la „U" vor să-i lase în beznă pe constănțeni

Universitatea Cluj întâlnește sâmbătă Farul Constanța, partidă programată de la ora 17.00, pe Cluj Arena.

10 lei costă un bilet pentru adulți și 1 leu pentru persoanele sub 18 ani.

Universitatea Cluj caută prima victorie în noul sezon al SuperLigii. Elevii lui Bogdan Cantor și Ioan Teodorescu au suferit un eșec usturător în prima etapă, în fața Stelei, scor 7-47. „Studenții” nu dezarmează însă. Rugbiștii promit să obțină victoria tocmai împotriva Farului, echipă pe care nu au mai învins-o din 2008. Misiunea „alb-negrilor” va fi cu atât mai grea cu cât constănțenii s-au întărit masiv în pauza competițională, obiectivul principal fiind câștigarea titlului. „Cu Farul ne așteaptă un meci de două ori mai greu decât cel cu Steaua. Farul și-a manifestat interesul pentru câștigarea SuperLigii, s-a întărit masiv, e o echipă puternică. Dacă vom trata meciul cu maximă seriozitate, sper să o și facem, cred că vom aduce primele puncte în tabăra noastră”, a subliniat Bogdan Cantor.


Cu moralul zdruncinat

Înfrângerea în fața „militarilor” i-a debusolat pe jucători. „Am încercat să lucrăm la moralul jucătorilor după eșecul cu Steaua, rezultatul final a fost unul surprinzător, însă ne-a adus cu picioarele pe pământ. Am conștientizat că trebuie să abordăm fiecare adversar cu mai multă seriozitate. Dacă nu jucăm ca o echipă profesionistă, nu vom avea nicio șansă în SuperLigă. Ne așteaptă un sezon foarte dificil”, a atenționat Cantor, care a fost contrazis însă de Ioan Teodorescu. „Nu e un capăt de țară faptul că am pierdut la Steaua. Cred că în repriza secundă am rueșit să ne scoatem în evidență punctele forte. Mai trebuie să lucrăm la omogenizarea echipei. Meciul cu Farul l-am pregătit foarte bine, vom încerca să facem un joc cât mai bun și să câștigăm. Stăm bine atât fizic, cât și psihic”, a explicat Teodorescu.

Martac, spionul Farului

La Farul evoluează și Daniel Martac, fostul jucător al Universității. „Martac ne poate dezvălui din secrete, însă nu cred că antrenorul se va baza doar pe ce spune el. Fiecare antrenor își face propria strategie. Noi sigur o vom schimba pe a noastră. Fiecare meci îl analizăm în funcție de adversarul pe care îl întâlnim”, a subliniat Cantor, care a dezvăluit că obiectivul echipei rămâne clasarea pe locurile 1-4 în ciuda eșecului de săptămâna trecută. „Obiectivul nostru este de a crește la Cluj o echipă care să fie obișnuită să joace sub această presiune. Majoritatea echipelor au adus jucători noi, suferă la capitolul omogenizare, deci se pot întâmpla multe. Vom da totul să ne îndeplinim obiectivul”, este optimist antrenorul clujean.


Probleme cu Rochesani

„U” nu are însă parte de liniște înaintea confruntării cu Farul. Gruparea ardeleană a fost nevoită să-i rezilieze contractul lui Ange Rochesani, jucător adus în iarnă. Francezul a suferit o operație la un ochi înainte să vină la Cluj, lucru ascuns însă de jucător în momentul semnării angajamentului. „Rochesani avea probleme la un ochi. A suferit o operație și nu am dorit să riscăm să pățească ceva. Nu ne-a spus nimic despre acest lucru în momentul în care l-am transferat”, a explicat Sorin Popa, vicepreședintele formației clujene.

Podea se gândește să se retragă

Ajuns la 35 de ani, Cristian Podea ia în calcul varianta retragerii la finalul sezonului. Oficialii clujeni au demarat deja discuții cu jucători care l-ar putea înlocui pe căpitanul Universității. „Suntem în discuții cu mai mulți rugbiști. Ne interesează să aducem pe postul de mijlocaș la grămadă. Cristi se plânge că nu are nicio concurență pe acest post. Trebuie să ne conformăm”, a subliniat Popa. „Mi-aș dori să existe un jucător care să-mi ia locul. Până nu îl vom găsi, nu mă voi retrage. Mă gândesc la binele echipei”, a dezvăluit Podea, care a prefațat și disputa de sâmbătă: „Farul excelează la înaintare, au jucători foarte puternici. Noi suntem o echipă tânără, fără prea multă experiență, dar pe teren propriu am evoluat foarte bine de fiecare dată”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter