Sport

„Studentele" cred în miracole!

Deși a cedat cu 21-28 în fața unguroaicelor de la Fehervar, „U” Jolidon forțează calificarea în semifinalele Cupei EHF. Partida retur are loc duminică, în Ungaria, de la ora 17.00.

„U” Jolidon nu a renunțat la Cupa EHF. Deși a cedat la șapte goluri diferență, trupa clujeană e optimistă că poate recupera handicapul și să se califice în semifinale. „Atmosfera e una bună în lot, am avut timp să ne pregătim și să mai respirăm un pic.

Credem în șansa noastră, altfel nu ne-am mai prezenta la meci. Suntem datori față de suporteri măcar să încercăm să ne calificăm”, a transmis Horațiu Pașca. „Chiar dacă am pierdut la șapte goluri diferență, nu mergem să ne predăm. Mergem să luptăm și să sperăm într-un rezultat care să ne asigure prezența în semifinale”, a completat Cosmin Sălăjan.


Cauzele eșecului

 „Studentele” au avut o prestație dezamăgitoare în manșa tur. Universitarele au ratat inexplicabil de la 7 metri, dar și din poziții de unu la unu cu portarul advers. Horațiu Pașca a rămas și el cu un gust amar după eșecul de la Cluj. „Din păcate, am fost lipsiți de inspirație în faza de finalizare, am ratat foarte mult și am avut unele probleme în apărare”, a explicat tehnicianul „alb-negrelor”.

Totuși, Pașca recunoaște superioritatea echipei ungare. „Fehervar a arătat că e o echipă mult mai echilibrată pe posturi, cu jucătoare care au ajuns la o maturitate sportivă., pe când noi avem foarte multe jucătoare tinere. Media de vârstă e undeva la 24 de ani. Să nu uităm evoluția foarte bună a Evei Kiss, care a avut multe intervenții în poarta lui Fehervar. E o jucătoare excepțională”, a precizat antrenorul bistrițean. „Am prins o zi proastă, nu ne-a ieșit mai nimic. Nu am găsit soluții în atac, dar sper ca acum fetele să fie mai inspirate”, a adăugat Sălăjan.


Laslo, incertă

Pașca are și alte bătăi de cap. Cristina Laslo nu și-a revenit complet în urma contuziei suferite la genuchi înaintea manșei tur. Clujeanca va face deplasarea în Ungaria, însă are șanse mici să fie trimisă pe teren. „În afară de Cristina Laslo care nu e refăcută încă, nu avem probleme de lot. Sperăm să o recuperăm și pe ea până la ora meciului”, a susținut Pașca.

Merg cu autocarul

Problemele financiare cu care se confruntă clubul universitar sunt resimțite din plin de către jucătoarele univeristare. Din cauza lipsei banilor, „studentele” sunt nevoite să meargă cu autocarul în Ungaria. Clujencele vor peterece astfel cel puțin opt ore pe drum. „Din păcate, nu ne putem permite luxul de a merge cu avionul. Vom pleca mâine (azi, n.red.), în jurul orei 11.00, și sperăm ca în 8-9 ore să ajungem în Ungaria”, a dezvăluit Horațiu Pașca pentru Monitorul de Cluj.


 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter