Sport

Iorgulescu cere demiterea lui Pițurcă: „A ratat calificarea, trebuie să dăm șansă altcuiva"

Președintele LPF, Gino Iorgulescu, solicită demiterea lui Victor Pițurcă (foto) din funcția de selecționer al României.

"Eu am susţinut schimbarea selecţionerului şi în Comitetul Executiv de dinaintea tragerii la sorţi. Acum văd că lumea începe să îşi schimbe părerea. Toată lumea spunea că trebuie schimbat Piţurcă, dar nimeni nu avea curajul să o spună. Eu am spus-o în Comietul Executiv şi îmi menţin părerea. Orice contract cu un selecţioner trebuie făcut la obiectiv. Iar la echipa naţională obiectivele sunt din doi în doi ani. S-a ajuns la baraj, nu a reuşit calificarea, eu zic să dăm şansa altcuiva. Nu ştiu dacă găsim un alt antrenor, pentru că cei care ar fi îndreptăţiţi să vină la prima reprezentativă au contracte în străinătate şi pe bani mai mulţi şi nu ştiu dacă se pot rezilia. Vedem ce se întâmplă la alegerile pentru preşedinţia FRF, ce vrea noul preşedinte, cum va gândi.... Eu îmi susţin punctul de vedere, dar nu eu hotărăsc. Nu ştiu ce clauză are Piţurcă, ce contract are. Eu am zis că a avut o şansă, nu s-a calificat, să dăm şansa altcuiva", a punctat Iorgulescu.

Președintele LPF face lobby pentru Adrian Mutu și Lucian Sânmărtean, jucători trași pe linie moartă de Pițurcă. "Orice jucător care e într-o formă bună şi poate ajuta echipa naţională trebuie convocat. Îi cunosc pe Mutu şi Sânmărtean, ştiu ce pot, depinde numai de ei... bine, de ei şi de selecţioner. Jucători sunt destui ca să fie convocaţi, depinde de forma lor, de strategia antrenorului, de ce sistem vrea să joace. Selecţia este mai complexă. Să nu ai parti-pris-uri, sau ranchiună, echipa naţională este un bun al tuturor. Nu e o echipă de club, «Eu sunt patronul, îi vreau pe jucătorii ăştia şi ăştia»", a susținut Iorgulescu.


Oficialul LPF a comentat și duelurile din preliminariile EURO 2016. "Trebuie să ne luăm toate măsurile pentru a ne califica. Nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece că e o grupă uşoară. Se joacă 11 contra 11 şi probabilitatea de a greşi este mai mare şi trebuie să fim foarte atenţi. Sunt mai mulţi factori. Într-adevăr, faţă de celelalte e o grupă mai uşoară la prima vedere, dar vă reamintesc că şi eu când eram jucător am jucat cu Irlanda, s-a jucat numai la o poartă, dar mingea nu a vrut să intre în plasă. Deci mai trebuie şi şansă. Aşa că trebuie să terminăm cu declaraţiile că suntem deja calificaţi, nu e uşor", a conchis Iorgulescu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter