Sport

„Studentele" nu se tem de vicecampioana României: „Ne dorim victoria"

„U” Jolidon întâlnește mâine, pe teren propriu, pe vicecampioana României, HCM Baia Mare, partidă programată de la ora 18.00 la Sala Sporturilor „Horia Demian”.

Misiune dificilă pentru universitare. Elevele pregătite de Horațiu Pașca vor da piept mâine cu HCM Baia Mare, principala favorită la titlu în acest sezon. Maramureșencele au doar o singură înfrângere în campionat, pe terenul celor de la Corona Brașov, scor 27-29. „Ne așteaptă o perioadă extrem de dificilă, încărcată, cu meciuri din trei în trei zile. În următoarele opt etape vom întâlni formații cu care ne batem direct la accederea în play-off. Mâine vom da piept cu cea mai bine cotată echipă din campionat, dar ne vom juca șansa. Evoluăm pe teren propriu, în fața propriului public și trebuie să abordăm cu maximă încredere această partidă. Cred că modul în care ne-am pregătit și dorința fetelor ne fac încrezători că putem obține cele trei puncte”, este optimist Horațiu Pașca.

„Trebuie să credem în șansa noastră"

Florina Chintoan a prefațat și ea duelul cu vicecampioana României. „Este un meci important, împotriva unei echipe foarte bune, dar nu avem emoții. Ne dorim să facem un joc frumos, să fiți siguri că vom da totul ca să obținem victoria. Baia Mare are o apărare puternică și o bancă mult mai lungă decât a noastră, dar ambiția și dorința pot să bată orice echipă. Trebuie să credem în șansa noastră”, a transmis pivotul și golgheterul Universității.


Atuul clujencelor: unitatea grupului

Andreea Tetean știe care este rețeta succesului în confruntarea cu Baia Mare. „Va fi un meci viu disputat. Ne aflăm în fața unui nou început de drum, suntem în Regatul nostru și nu vine nimeni să ne dicteze ce să facem. Atuul nostru? Unitatea grupului. Suntem o mare familie, sperăm să demonstrăm asta pe teren”, a punctat handbalista.

Paraschiv a revenit la antrenamente

Cea mai importantă veste pentru formația clujeană e revenirea Magdalenei Paraschiv. Extrema dreaptă și-a reluat antrenamentele alături de colegele sale, însă redebutul său se mai lasă așteptat. „Magda Paraschiv a început abia ieri (marți, n.red) alergarea, e prematur să vorbim când va juca, încă nu poate să facă față unui meci. Avem probleme cu Raluca Mihai, care nu e refăcută complet, iar Mihaela Tivadar acuză în continuare probleme medicale. Sunt slabe șanse să joace cu Baia Mare”, a explicat tehnicianul „alb-negrelor”.


„Lupta la titlu se va da în doi”

Horațiu Pașca este de părere că Baia Mare va tremura în lupta la titlu. În opinia antrenorului, Corona Brașov va avea un cuvânt greu de spus în acest sezon. „La Craiova, Baia Mare s-a protejat. Au avut și două absențe importante, pe Geiger și Nechita, dar chiar și așa au fost momente când au condus la șapte goluri diferență pe formația gazdă. Sunt sigur că vor veni cu întreg efectivul la Cluj. Se numără printre principalele favorite la titlu. Cred că în acest an lupta se va da în doi, între Baia Mare și Corona Brașov”, a subliniat Pașca.

„U” Jolidon ocupă locul 5 în Liga Națională, cu 18 puncte, iar HCM Baia Mare se situează pe poziția secundă, cu 24 de puncte.

Ultimele Stiri
abonare newsletter