Sport

Două lovituri dintr-un singur foc! „U" Cluj i-a ofertat pe Ianis Zicu și Max Nicu!

„U” Cluj i-a ofertat pe Ianis Zicu (foto) și Maximilian Nicu, ambii jucători liberi de contract.

Universitatea Cluj tremură în continuare pentru salvarea de la retrogradare. „Șepcile roșii” au bifat cu Petrolul al doilea eșec consecutiv în deplasare, situație care i-a alarmat pe șefii clubului „studențesc”. Florian Walter vrea să dea o dublă lovitură pe piața transferurilor pentru a nu risca retrogradarea echipei. Finanțatorul „alb-negrilor” i-a ofertat pe Ianis Zicu și Maximilian Nicu, jucători în care își pune mari încredere.

Nu a jucat niciodată în România

Pentru Maximilian Nicu, venirea la „U” ar fi prima experiență în campionatul României. Mijlocașul a evoluat până acum doar în primele două ligi din Germania, țara sa natală. Fotbalistul de 31 de ani a strâns peste 60 de meciuri în Bundesliga și a prins patru selecții în tricoul naționalei. Nicu a debutat pentru România în meciul cu Austria, din cadrul preliminariilor CM din 2010. Atunci, româno-germanul a intrat pe final, în locul lui Bănel Nicoliță. „Dacă aş fi avut posibilitatea să joc în naţionala Germaniei cred că aş fi ales tot România. Acum nu aş mai juca în campionatul României, pentru că am aşteptat mult să evoluez în prima ligă germană. Mai demult poate aş fi jucat în campionatul românesc”, declara atunci Maximilian, care vine din postura de jucător liber de contract după despărțirea de TSV 1860 Munchen.


Prieten bun cu Vlad Munteanu

Vlad Munteanu e cel care a insistat pentru aducerea mijlocașului. Cei doi se cunosc de pe vremea când evoluau împreună în Bundesliga. „Căutăm orice jucător care își dorește să salveze Universitatea și care vrea să se ajute și pe el însuși. Ne-ar face mare plăcere să vină Nicu la noi. Nu e ușor să joci în străinătate, îl cunosc de pe vremea când evolua la naționala României, știu de ce e capabil. Nu știu dacă s-a concretizat transferul, Vlad Munteanu e cel care se ocupă de asta”, a explicat Mihai Teja, antrenorul Universității.  

Zicu nu mai vrea în străinătate

Nicu o să vină la „pachet” cu Ianis Zicu. Fostul internațional și-a încheiat de curând contractul cu echipa sud-coreeană Gangwon, formație la care a bifat 15 goluri în 46 de meciuri în toate competițiile. Atacantul a primit o ofertă atractivă din partea „șepcilor roșii” și urmează să ofere un răspuns în cursul acestei săptămâni. Fotbalistul de 30 de ani este dorit și de Rapid, formație la care a evoluat în perioada 2006-2007.


În trecut, Zicu a mai evoluat la FCM Câmpina, Farul Constanța, Inter Milano, FC Parma, Dinamo, Rapid, Poli Timișoara, Pohang Steelers (Coreea de Sud) și ȚSKA Sofia. Jucătorul originar din Constanța a fost selecționat de 12 ori și în echipa națională, pentru care a înscris un singur gol.

1 milion de euro e cota de piață a lui Ianis Zicu, conform site-ului de specialitate transfermarkt.de


375.000 de euro e cota de piață a lui Maximilian Nicu

Ultimele Stiri
abonare newsletter