Sport

"Tricolorele" încep cursa pentru Campionatul Mondial

Echipa națională de fotbal feminin a României va debuta în grupa a 2-a a preliminariilor europene a Cupei Mondiale FIFA 2015, al cărei turneu final va avea loc în Canada.

Vineri, 20 septembrie, de la ora 16.30 (ora României), jucătoarele antrenate de Maria Delicoiu și Mirel Albon (care este și antrenorul Olimpiei Cluj) vor juca pe stadionul „Mladost“ din Strumica, în compania Macedoniei, în aceeași zi, la Tallinn, fiind programat meciul Estonia - Italia.
Șase zile mai târziu, în 26 septembrie, de la ora 21.30, „tricolorele“ vor înfrunta, pe stadionul „R. Mercante“ din Bassano Del Grappa, reprezentativa Italiei.

Până la sfârșitul acestui an, România mai are programate meciuri contra Cehiei (30 octombrie, pe Cluj Arena) și Spaniei (23 noiembrie, în deplasare).


Partidele din cele șapte grupe, tur-retur, vor avea loc până pe 17 septembrie 2014, cele șapte câștigătoare ale grupelor urmând să se califice la turneul final. Cele mai bune patru echipe de pe locul 2 vor juca play-off, pe 25/26 și 29/30 octombrie 2014. Câștigătoarele acestor două „duble“ de baraj se vor confrunta în play-off-ul decisiv, tot tur-retur, în zilele de 22/23 și 26/27 noiembrie 2014, iar echipa care se va impune în acest ultim baraj va ajunge, ca a opta reprezentantă a Europei, la turneul final.

Lotul României este format în mare parte din fotbaliste legitimate la campioana țării, Olimpia Cluj: Lavinia Boandă (Olimpia) și Andreea Părăluță (ASA Târgu Mureș) - portari, Andreea Corduneanu, Laura Desmerean, Maria Ficzay, Adina Giurgiu, Corina Olar (toate Olimpia), Florentina Spânu-Olar (Fortuna Hjoring) și Monika Sinka (Riviera Di Romagna) - fundași, Ioana Bortan, Melisa Iușan, Iulia Vătafu, Andreea Voicu (toate Olimpia) și Raluca Sârghe (Konak Izmir) - mijlocași, Mara Bâtea, Alexandra Lunca (ambele Olimpia), Cosmina Dușa (K. Izmir) și Laura Rus (F. Hjoring) - atacanți

Ultimele Stiri
abonare newsletter