Sănătate

O unitate cu 30 de locuri pentru pacienții COVID cu forme ușoare va funcționa la Cluj

O unitate medicală care va funcționa ca extensie a Spitalului de Boli Infecțioase pentru pacienții COVID asimptomatici sau cu forme ușoare este în pregătire.

O unitate cu 30 de locuri pentru pacienții COVID cu forme ușoare va funcționa la Cluj O unitate cu 30 de locuri pentru pacienții COVID cu forme ușoare va funcționa la Cluj

 

 


Primarul Emil Boc a declarat că decizia amenajării unei unități de primire a cazurilor de coronavirus cu forme ușoare a fost luată de autoritățile locale pentru a evita transformarea altor unități medicale din municipiu în spitale COVID.

„Pregătim deja o extensie a Spitalului de Boli Infecțioase, la Medicina Muncii, lângă, pentru a-i putea interna pe cei care au simptome de COVID-19, confirmate prin test. De aceea spun că avem situația sub control și dacă nu vom reuși să ținem situația sub control există riscul să luăm din nou un spitalul precum cel de Recuperare sau altul și să îl transformăm în spital COVID și nu ne vom putea trata de alte afecțiuni pe care le avem, pentru că viața merge înainte și trebuie să ne tratăm și de alte afecțiuni, suferințe pe care le avem”, a spus primarul Emil Boc, la EBS Radio.


De asemenea, prefectul Mircea Abrudean a arătat că la fosta clinică de Medicina Muncii, de pe strada Louis Pasteur, vor putea fi găzduiți peste 30 de pacienți COVID, asimptomatici sau cu forme ușoare, unitatea fiind utilizată deja, la începutul pandemiei, drept centru de carantină.

Amintim că luni, numărul de locuri la ATI a fost suplimentat cu încă 11, după ce, sâmbătă, Clujul a atins capacitatea maximă a secțiilor de terapie intensivă, fiind nevoie ca trei pacienți să fie transferați la Oradea.


CITEȘTE ȘI

Medic rezident de la Chirurgie 1, infectat cu coronavirus!

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter