Sănătate

Spitalele din Cluj-Napoca își repară curțile pe banii Primăriei. Nota de plată: 300.000 €

În luna aprilie, deputatul USR de Cluj Emanuel Ungureanu a venit în Consiliul Local unde i-a cerut primarului Emil Boc să găsească resursele financiare pentru a prelua în administrare căile de acces către clinicile Spitalului Judeţean şi curţile acestora care sunt în ruină.

“Dacă mergem spre Clinicilor strada este asfaltată, este totul în regulă, pe toate axele oraşul arată foarte bine. Când intri în curţile spitalelor ai sentimentul că te desprinzi complet (…) Oraşul este suficient de bogat încât să preia fără nicio problemă toate căile de acces şi curţile măcar la cele 33 de secţii şi clădiri ale Spitalului Judeţean Cluj. Nu există posibilitatea ca spitale într-un timp rezonabil să plătească nimic pe acele căi de acces pentru că spitalele sunt în pragul falimentului, nu au bani de medicamente, nu există nicio posibilitate să facă acest lucru”, susținea Ungureanu.

În replică, primarul Emil Boc spunea că este de acord să preia căile de acces şi curţile spitalelor pentru că “îi este jenă” de gropi.


“Bateţi la uşi deschise în acest Consiliu Local şi ideile dumneavoastră au găsit suport şi sprijin aici în limita prerogativelor legale pe care le avem. Susţin cu toată convingerea acest proiect, pe care dacă îl veţi iniţia mă voi ralia şi public, de preluare a tuturor curţilor şi căilor de acces de pe raza municipiului de la spitale. Pentru noi nu ar reprezenta o problemă. Şi mie mi jenă, am fost şi la Institul Inimii, îţi rupi picioarele în gropile de acolo, cetăţeanul nu ştie că nu e în competenţa primarului”, a spus Emil Boc.

Acum, municipalitatea va aloca 1.384.528 lei (300.000 de euro) spitalelor pentru lucrări de reparații.


“La Primărie au fost depuse 8 solicitări din partea a 6 instituții medicale pentru sprijin financiar de la bugetul local în valoare de 2,7 milioane lei pentru lucrări de reparații/modernizare căi de acces și curți interioare. Primăria va acorda sprijin financiar pentru executarea lucrărilor de amenajere și repararea căilor de acces și a curților interioare pentru acele lucrări care nu se realizează pe proprietatea Consiliului Județean, excepție făcând lucrările ce se vor executa pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj, secțiile medicale, servicii administrative și tehnice  - lucrări de reparații căi de acces și parcări, strada Clinicilor nr. 3-5 care deservește și UPU”, transmite Primăria Cluj-Napoca.

Cine primește bani:

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj – 400.000 lei (lucrări de reparații căi de acces și parcări)


Spitalul Clinic Căi Ferate Cluj-Napoca – 362.355 lei (lucrări de amenajare și reparare a căilor de acces și a curții interioare)

Institutul Inimii “Niculae Stăncioiu” – 250.000 lei (lucrări de amenajare și reparare a căilor de acces și a curții interioare)


Institutul de Gastroenterologie-Hepatologie prof. dr. Octavin Fodor – 190.673 lei (lucrări de amenajare și reparare a căilor de acces și a curții interioare)

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj – Secția Obstetrică-Ginecologie 2 (Stanca) – 150.000 lei (lucrări de amenajare și reparare a căilor de acces și a curții interioare)


Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj – Secția Pediatrie IV – 31.500 lei (lucrări de amenajare și reparare a căilor de acces și a curții interioare)

Ultimele Stiri
abonare newsletter