Politică

Ionuț Rusu, directorul Sălii Polivalente, și-a dat demisia din Consiliul Județean Cluj

Ionuț Rusu, vizat anul trecut de un scandal legat de achiziția unor haine „de firmă” pe banii societății, a demisionat din Consiliul Județean Cluj.

Ionuț Rusu, directorul Sălii Polivalente, și-a dat demisia din funcția de consilier județean Ionuț Rusu, directorul Sălii Polivalente, și-a dat demisia din funcția de consilier județean

 

 


Directorul Sălii Polivalente a demisionat din funcția de consilier județean, acesta fiind vizat de un scandal anul trecut, când în presă au apărut informații legate de achiziția unor haine „de firmă” pe banii instituției. 

 


Scandalul a pornit de la achiziții de haine de lux și crose de golf pe bani publici de la Sala Polivalentă. Problema a fost semnalată în Consiliul Local de consilierul USR Adriana Cristian, sancțiunea aplicată de Consiliul de Administrație al Sălii Polivalente fiind diminuarea cu 10% a salariului directorului pentru o perioadă de 3 luni. Primarul Emil Boc a declarat atunci că achizițiile au fost legale, dar „inoportune” ținând cont că acestea au fost efectuate în timpul pandemiei.

Printr-un comunicat publicat pe pagina de Facebook, organizația USR PLUS Cluj susține că pe numele lui Ionuț Rusu ar fi fost depusă o sesizare penală la DNA. În urma demisiei sale, cazul ar urma să fie mutat la Parchet.


„Astăzi aflăm că a fost depusă și o sesizare penală cu privire la ‘achizițiile efectuate de către Rusu Ionuț - delegat în funcția de director al SC Sala Polivalenta SA’. Suntem îngrijorați să vedem că deja se depun eforturi pentru tergiversarea cazului. Directorul Sălii Polivalente, Ionuț Rusu, ocupa în același timp și funcția de Consilier Județean al PNL Cluj, drept urmare, cazul este de competența DNA. În urma sesizării, acesta a demisionat de la Consiliul Județean, ceea ce va atrage mutarea cazului la alt Parchet. Sperăm ca în urma investigațiilor să iasă tot adevărul la suprafață, iar cei vinovați să fie trași la răspundere. USR PLUS solicită demisia întregului Consiliu de Administrație al Sălii Polivalente, care i-a luat apărarea directorului Ionut Rusu”, se arată într-o postare a  USR PLUS Cluj.

CITEȘTE ȘI:

Pensiile speciale rămân eliminate. Foștii parlamentari pierd „pe linie” procesele pentru recuperarea banilor

Ultimele Stiri
abonare newsletter