Politică

Boc explică ce înseamnă de fapt PNRR: „Un program pentru modernizarea fiecărui colţ de ţară”

Emil Boc a vorbit într-o intervenție avută la Antena 3 despre PNRR, programul care trebuie să ajute realizarea metrolului.

 

 


PNRR este unul dintre cele mai ambițioase programe guvernamentale, iar Cluj-Napoca va fi unul dintre orașele cu o finanțare importantă.
 

„Acest plan se numește Planul de Redresare și Reziliență. Redresare înseamnă că ne revenim după ceva, adică după criza sanitară și potențiala criză economică. Reziliență, să rezistăm în viitor la șocuri care pot să apară. Și atunci, acest plan care ne-a fost prezentat și nouă, ca tuturor primarilor din România, în Asociația Municipiilor din România, are o componentă extrem de importantă pentru sănătate, pentru spitale, ca ele să facă față unor eventuale șocuri viitoare. Se construiesc spitale noi de la zero, în toată țara”, a declarat Boc pentru sursa menționată.


Emil Boc speră că prin acest proiect România să rezolve cele mai probleme: rețeau de transporturi și drumuri, sistemul de sănătate dar și sectorul educațional.

„Planul Național de Reziliență are o componentă extrem de consistentă pe educație, pentru a preveni abandonul școlar și de a susține șansa României de modernizare prin educație.  În al treilea rând, e vorba de infrastructură. Decizia Guvernului, din câte am văzut, din comunicarea pe care a avut-o și ministrul Ghinea și ministrul Drulă, a fost pe reziliență, rămân autostrăzile din România. Pe fondurile structurale, adică pe programul operațional de transporturi, vor rămâne centurile ocolitoare. O decizie corectă pentru a putea asigura finanțarea unor obiective, astfel încât în 2026, în iulie, cum spunea liderul grupului USR, să avem finalizate aceste proiecte. Deja am dat trei exemple: infrastructură, sănătate și educație, care practic, ne va ajuta să aducem România la nivelul următor de dezvoltare și ce e cel mai important, să creăm calitatea vieții, să îi aducem pe românii care au plecat în străinătate, acasă. Prin educație, să aibă toți acces la un salariu mai bun și la o viață mai bună", a mai spus Emil Boc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter