Politică

Primele declarații ale noului prefect de Cluj, Tasnádi Szilárd. Cine e și ce își propune să facă?

Tasnádi Szilárd a fost numit oficial în funcția de prefect al județului Cluj. Ce își propune să facă în timpul mandatului său la Prefectură?


 

În urma numirii de către Guvern a lui Tasnádi István Szilárd în funcția de prefect al județului Cluj, monitorulcj.ro a luat legătura cu acesta pentru a afla ce intenționează să facă în timpul mandatului său.


 

Tasnádi Szilárd a declarat că este nerăbdător să preia atribuțiile funcției de prefect. Data în care va depune jurământul este încă incertă.


„Mă simt bine, entuziasmat. Sunt nerăbdător să îmi preiau atribuțiile de prefect, din punct de vedere administrativ și sunt dornic de muncă, așa cum sunt de obicei. Din câte știu eu, numirea e cu data de mâine. Desigur, urmează și formalitățile administrative de depunere a jurământului și instalarea prefectului în Prefectură. Încă nu am fost informat când va avea loc depunerea jurământului. Probabil voi fi anunțat despre aceste proceduri administrative”, a declarat Tasnádi Szilárd pentru monitorulcj.ro.

Ce intenții are Tasnádi Szilárd la Prefectura Cluj?

Noul prefect de Cluj își dorește să instaleze o „pace socială” în județ, dar și să fie prompt în comunicarea cu autoritățile publice locale. Totodată, Tasnádi Szilárd se arată conștient de situația pandemică în care se află județul Cluj și își dorește să facă tot ce poate pentru a o ține sub control.


„În primul rând mi-aș dori să se instaleze o pace socială, așa cum mi-este pus în sarcină și de cod administrativ, în tot județul Cluj. Îmi propun de asemenea să colaborez cu maximă dirigență și disponibilitate cu toate autoritățile publice locale și desigur, contextul pandemic ne obligă să avem și un control asupra evoluției infectărilor și probabil va trebui să continuăm și cu măsurile de protecție împotriva COVID-19, să vedem. În funcție de cât de bine ne încadrăm în legislația actuală. Pe scurt, să ținem pandemia sub control în județ”, a adăugat Tasnádi Szilárd.

Cine este noul prefect de Cluj?

Noul prefect de Cluj, Tasnádi István Szilárd s-a născut în anul 1991 la Gherla. De profesie, acesta este jurist și avocat. A absolvit liceul în Gherla, iar studiile universitare le-a urmat la Universitatea Babeș-Bolyai, în cadrul Facultății de Drept. Tasnádi István Szilárd s-a specializat în drept penal și criminalistică, la masterat, la aceeași universitate clujeană.


Avocatura în dreptul penal, administrativ și comercial o practică din anul 2016. Tot din anul 2016, Tasnádi Szilárd acordă asistență juridică gratuită Organizației Județeană a UDMR Cluj. Din anul 2018, noul prefect de Cluj este membru în Comisia de Etică și Disciplină a Uniunii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter