Politică

FORȚA NAȚIONALĂ: „Guvernul Orban atacă nivelul de trai al copiilor și pensionarilor” (P)

Curtea Constituțională a României a decis, miercuri, cu unanimitate de voturi, că alocațiile copiilor trebuie dublate de la 1 august.

În loc să se ocupe de găsirea soluțiilor pentru plata alocațiilor dublate începând cu 1 august premierul încearcă să găsească scuze penibile pentru a justifica refuzul plății acestor alocații la valoarea și la termenele stabilite prin lege, argumentând că „ În momentul în care s-a adoptat legea nu erau prevăzute sursele de bani”.

Ideea că nu pot fi crescute alocațiile pentru că  nu este prevăzută sursa de finanțare, este o golănie. Pentru achizițiile de măști, pentru plata șomajului tehnic și pentru alte cheltuieli apărute în perioada de pandemie au fost prevăzute sursele de finanțare?  Nu au fost prevăzute. Pentru măsura mult promisă și lăudată de guvern privind susținerea salariilor pe timpul reducerii programului de lucru(kurzarbeit) cu un impact de 5,1 miliarde lei, sunt bani în buget? Nu sunt.  Guvernul scoate pe piață tot felul de măsuri electorale care nu au la bază nicio sursă de finanțare proprie ci se bazează exclusiv pe bani din  fonduri europene viitoare, precum cele din  fondul SURE, adică o poveste de adormit copii cu alocații nedublate, întrucât acest fond nu există și nici nu va exista curând pentru că  toate statele UE trebuie să participe cu garanții; și pentru că este nevoie să se împrumute Comisia Europeană, iar asta nu se poate face decât dacă se acceptă modificarea Tratatului de Funcționare al UE și creșterea plafonului de îndatorare al Comisiei Europene de la 1% la peste 3%, iar pentru asta trebuie ratificări în toate cele 27 de Parlamente Naționale, deci ... basme. Guvernul antinațional ORBAN vine cu promisiuni electorale de relansare a economiei cu bani pe care nu-i are.


FORȚA NAȚIONALĂ ATRAGE ATENȚIA GUVERNULUI ANTINAȚIONAL LIBERAL CĂ ESTE OBLIGATORIE NU DOAR PLATA ALOCAȚIILOR DUBLATE DE LA 1 AUGUST, DAR ȘI PLATA PENSIILOR MAJORATE CU 40% DE LA 1 SEPTEMBRIE. Ambele reprezintă drepturi generate prin lege, ori o lege care generează niște drepturi nu poate fi anulată nici prin ordonanțe de urgență nici printr-o altă lege. Nu contează ce inepții debitează Orban și Câțu. Constituția României prevede foarte clar la art. 1 alin(5) că „În România, respectarea Constituției, a supremației sale și a legilor este obligatorie.” Dacă nu sunt în stare să asigure sursele de finanțare a plății atât a alocațiilor dublate de la 1 august cât și a pensiilor majorate cu 40% de la 1 septembrie, să-și facă bagajele și să plece. Afirmația guvernului ilegitim ORBAN 2 că nu sunt bani pentru plata alocațiilor dublate este o minciună menită să ascundă incompetența acestora.

FORȚA NAŢIONALĂ are soluțiile pentru plata atât a alocațiilor copiilor dublate de la 1 august cât și pentru plata pensiilor majorate cu 40% de la 1 septembrie. Mai mult, FORȚA NAȚIONALĂ propune dublarea succesivă a valorii alocațiilor pentru copii în 2021 şi 2022, astfel încât, începând cu 01.01.2022 acestea să ajungă la o valoare de 1200 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani, respectiv de 2400 lei în cazul copiiilor cu handicap. Soluțiile privind asigurarea finanțării plății acestor drepturi legale și legitime, sunt doar o parte a unui pachet complex de finanțare a renașterii economiei naționale și care se bazează pe surse proprii, pe surse interne și nu pe bani ipotetici de la UE.


Guvernul este obligat să plătească alocațiile copiilor dublate de la 1 august. Dacă nu le va plăti va trebui să demisioneze. Iar dacă nu demisionează, celalate partide parlamentare (cu excepţia PMP, aflat și el la guvernare și a USR) sunt obligate să depună moțiune de cenzură și să susțină un guvern nou, de uniune națională, al cărui principal obiectiv să fie găsirea soluțiilor pentru plata alocațiilor și a pensiilor la valoarea și la termenele stabilite prin lege.

Este timpul să terminăm odată pentru totdeauna cu golăniile guvernului, cu achizițiile de măști, cu clientela pusă pe funcții și cu promovarea incompetenței la conducerea țării.


Sorin-Valeriu Naș

Președinte FORȚA NAȚIONALĂ

Ultimele Stiri
abonare newsletter