Politică

Kelemen: „Dacă 100.000 de studenţi ar vota pe liste suplimentare, ar distorsiona rezultatele din Cluj”

Președintele Uniunii Democrate a Maghiarilor din România (UDMR), Kelemen Hunor, a vorbit după consultările de la Cotroceni cu președintele României, Klaus Iohannis.

Kelemen: „Dacă 100.000 de studenţi ar vota pe liste suplimentare, ar distorsiona rezultatele din Cluj” Kelemen: „Dacă 100.000 de studenţi ar vota pe liste suplimentare, ar distorsiona rezultatele din Cluj”

La consultările de joi, UDMR nu a propus un candidat pentru funcţia de prim-ministru; aşteptând să vadă pe cine va propune Klaus Iohannis pentru această poziţie. Reprezentanții UDMR sunt siguri că nu vor forma o nouă majoritate cu PSD în Parlament.

„În cadrul dialogului cu şefului statului am subliniat că noi susţinem în continuare necesitatea organizării alegerilor anticipate, dar modul în care ar fi reglementat PNL derularea acestora, prin adoptarea OUG, este îngrijorător şi neconstituţional”, a precizat Kelemen Hunor.


Liderul UDMR spune că Guvernul lui Ludovic Orban ar permite organizarea în aceeaşi zi a alegerilor locale şi parlamentare, ceea ce ar anula o decizie anterioară a Curţii Constituţionale. Dacă OUG privind modificarea sistemului electoral va fi publicată în Monitorul Oficial, UDMR va solicita Avocatului Poporului să depună o contestaţie la Curtea Constituţională.

„Guvernul lui Ludovic Orban ar modifica, de asemenea, prin OUG, sistemul electoral pentru circumscripţiile judeţene, fapt care ar permite cetăţenilor să voteze pe liste suplimentare în orice judeţ, indiferent de domiciliu. De exemplu, dacă 100.000 de studenţi din Cluj-Napoca ar vota pe liste suplimentare, votul lor ar distorsiona rezultatele judeţului Cluj”, a mai spus Kelemen Hunor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter