Politică

Horia Nasra, supărat pe deciziile colegilor de partid: „Excluderea primarilor din Turda şi Baciu nu este statutară!”

Deputatul PSD de Cluj Horia Nasra susține că excluderea din partid a celor doi edili este nestatutară, deoarece a fost judecată de o comisie de etică modificată de către „intruşi”, în afara statutului.

Horia Nasra, suparat pe deciziile colegilor de partid: „Excluderea primarilor din Turda şi Baciu nu este statutară!”, sursă foto: Facebook Horia Nasra Horia Nasra, suparat pe deciziile colegilor de partid: „Excluderea primarilor din Turda şi Baciu nu este statutară!”, sursă foto: Facebook Horia Nasra

Mai întâi, Balázs János, primarul interimar din Baciu, cel care l-a înlocuit pe Florin Mureșan, destituit din funcție prin Ordin de Prefect, a fost cel exclus din PSD. Apoi, în decursul săptămânii trecute, a fost rândul lui Cristian Matei, edilul din Turda, să o urmeze pe deputatul Cristina Burciu în rândul celor înlăturați din Partidul Social Democrat.

„Modificarea comisiei de etică, decisă de Biroul Permanent judeţean al PSD Cluj nu este statutară, doar CEX-ul judeţean având această atribuţie”, avertizează Nasra, făcând referire la art. 80 (4): „Comitetul Executiv Judeţean sau de sector a PSD are următoarele atribuţii: (...) v. alege și revocă membrii Comisia Judeţeană/de sector de Etică, Integritate și Arbitraj şi Comisia Judeţeană/de sector de Control Financiar Intern”.


Potrivit art. 80 (3), Comitetul Executiv al organizaţiei judeţene/de sector se constituie din: preşedinte, membrii Biroului Permanent Judeţean/de sector, preşedinţii organizaţiilor locale/centrelor de votare, parlamentarii, europarlamentarii, consilierii judeţeni/de sector, primarul şi viceprimarii municipiului reşedinţă de judeţ/ai sectorului, membrii ai organizaţiei.

abonare newsletter