Politică

Liderii PNL din Ardeal: „Guvernarea PSD-ALDE a văduvit unitățile administrativ teritoriale”

Organizaţiile PNL din regiunea de Nord-Vest solicită Guvernului să nu îşi bată joc de cei 2,7 milioane de cetăţeni din zonă şi să finanţeze construirea Spitalului Regional de Urgenţă Cluj, finalizarea lucrărilor la Autostrada Transilvania, modernizarea unor căi ferate.

Delegații organizaților județene PNL din zona de Nord-Vest au semnat o rezoluție care apoi a fost adoptată, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la şedinţa regională nord-vest a PNL. Liberalii solicită şi dezvoltarea unei conexiuni de tren de mare viteză în Regiunea de Nord-Vest, dar şi susţinerea proiectului Centurii Metropolitane Cluj.
„Prin prezenţa rezoluţie, organizaţiile PNL din regiunea de nord-vest solicită Guvernului PSD-ALDE să nu îşi mai bată joc de cei 2,7 milioane de cetăţeni din această regiune şi să prioritizeze şi să bugeteze, în regim de urgenţă, obiective precum construirea Spitalului Regional de Urgenţă Cluj, finalizarea lucrărilor la Autostrada Transilvania, dezvoltarea unei conexiuni de tren de mare viteză în regiunea de nord-vest, susţinerea proiectului Centurii Metropolitane Cluj, finalizarea tuturor tronsoanelor de centură, modernizarea căii ferate Cluj-Napoca-Oradea-Episcopia Bihor, Satu Mare-Cluj, Bistriţa-Cluj”, se arată în rezoluţie.

De asemenea, liberalii din regiunea de nord-vest solicită Guvernului realizarea autostrăzii ViaCarpathia, a Autostrăzii Nordului, extinderea şi modernizarea aeroporturilor şi construirea de domenii schiabile în regiune.
„Guvernarea PSD-ALDE a văduvit unităţile administrativ-teriotoriale, astfel că fondurile care ajungeau cu predictibilitate în bugetele locale acum sunt transferate la bugetul de stat, pentru ca Guvernul să îi poată aloca în diverse zone de interes ale clientelei PSD-ALDE. Aflat într-un război cu autonomia locală şi cu descentralizarea, Guvernul PSD-ALDE a dat cea mai mare lovitură comunităţilor locale şi primarilor gospodari, confiscând în acest fel fondurile care erau pregătite pentru finanţarea proiectelor cu scopul creşterii calităţii vieţii cetăţenilor”, se menţionează în rezoluţie.


Semnatarii acestei rezoluții sunt: Daniel Buda, președintele PNL Cluj, Ilie Bolojan, președintele PNL Bihor, Ioan Turc, președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ionel Bogdan, președintele PNL Maramureș, Adrian Albu, președintele Satu-Mare și Lucian Bode, președintele PNL Sălaj.

La şedinţă au participat liderii organizaţiilor judeţe PNL din Cluj, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Sălaj şi Satu Mare, dar şi preşedintele PNL, Ludovic Orban, primarul Clujului, Emil Boc, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, fostul preşedinte liberal Vasile Blaga și Gheorghe Flutur.

Ultimele Stiri
abonare newsletter