Politică

Liderul PSD Cluj deputatul Horia Nasra” “Solicitarea Comisiei Europene privind anchetarea protocoalelor secrete trebuie urgent pusă în aplicare”

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat miercuri, în Parlamentul European, că este nevoie de o investigaţie asupra protocoalelor secrete încheiate în ţară între SRI şi structuri din justiţie şi care au stat la baza multor anchete penale.

După ce Comisia Europeană a recunoscut că în România, statul de drept are o problemă din cauza protocoalelor secrete, solicitarea privind demarea unei anchete în această speţă trebuie urgent pusă în aplicare, atrag atenţia social democraţii clujeni.

„Astăzi, indirect, prin solicitarea anunţată de un oficial al Comisiei Europene de a se ancheta protocoalele secrete, se recunoaşte existenţa unui deep state în România.


Protocoalele secrete au fost rădăcina răului ultimilor zece ani şi astăzi este de datoria Parlamentului cât şi organele judiciare să ancheteze protocoalele secrete cât mai rapid, să identifice vinovaţii şi  să găsească soluţii pentru a elimina efectele acestor protocoale nocive” a declarat deputatul Horia Nasra, preşedintele PSD Cluj.

Declaraţiile lui Timmermans vin în contextul în care în ultimul an au fost desecretizate protocoale între SRI şi Parchetul General, sau structuri din subordine, care arată implicarea serviciului secret în înfătuirea justiţiei, constituirea echipelor mixte de ofiţeri şi procurori şi modul în care structurile se informau reciproc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter