Politică

Corina Creţu, despre Spitalul Regional de Urgenţă de la Cluj: “E trist că a fost aprobat în 2015 şi încă nu a fost început”

Comisarul european pentru dezvoltare regională, Corina Creţu, a declarat, vineri, la Cluj, că speră ca lucrările de construire a celor trei spitale regionale de urgenţă să înceapă până la sfârşitul anului viitor.

"Au fost întârzieri şi nu mă voi feri niciodată să avertizez statele membre atunci când sunt întârzieri în ceea ce priveşte infrastructura pentru investiţii importante, dar, acum, BEI a realizat studiile de fezabilitate pentru spitalele de la Cluj şi Iaşi, urmează Craiova. Proiectele vor sosi la CE până la sfârşitul acestui an, noi sperăm să le aprobăm cât mai repede. Vor începe după aceea licitaţiile, iar speranţa mea este ca, până la sfârşitul anului 2019, să înceapă construcţia efectivă. Banii pot fi cheltuiţi până în 2023. Este trist că au fost semnate în iulie 2015 şi s-a prevăzut ca studiile de fezabilitate să fie gata în 2016; suntem în 2018 şi nu sunt gata. Sperăm că vor fi mai rapide construcţiile decât elaborarea documentaţiilor", a spus Corina Creţu.

Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Phil Hogan, şi comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, au participat, vineri, la un dialog cu cetăţenii intitulat "Un buget modern pentru o Uniune mai puternică", organizat la Facultatea de Studii Europene a UBB. Printre alţii, la discuţii au participat şi ministrul Agriculturii, Petre Daea, şi europarlamentarul Daniel Buda.


Tot vineri, cei doi comisari europeni vor fi prezenţi la festivalul Zilele Recoltei, pe platoul din faţa Sălii Sporturilor din Cluj-Napoca, unde participă peste 200 de expozanţi cu produse agricole de sezon. De asemenea, comisarii europeni au programată vineri o vizită la o cramă din Turda şi la o fermă de vite din comuna Mociu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter