Politică

PNL cere convocarea comisiilor pentru a respinge legea UMDR privind pragul de 10%. Şedinţa, amânată. “Amânarea înseamnă împingerea proiectului spre adoptare tacită”

PNL cere Biroului permanent să convoace de urgentă comisiile de specialitate pentru a respinge proiectul UDMR care propune reducerea pragului de reprezentare pentru folosirea limbii materne în administraţie, a declarat, marţi, deputatul PNL Florin Roman, după ce şedinţa a fost amânată.

PNL cere convocarea comisiilor pentru a respinge legea UMDR privind pragul de 10%. Şedinţa, amânată. “Amânarea înseamnă împingerea proiectului spre adoptare tacită” PNL cere convocarea comisiilor pentru a respinge legea UMDR privind pragul de 10%. Şedinţa, amânată. “Amânarea înseamnă împingerea proiectului spre adoptare tacită”

„PNL solicită Biroului permanent să convoace de îndată, de urgenţă, astăzi, cele trei comisii astfel încât să putem da raport de respingere. Cred încă în buna credinţă a domnului Dragnea care săptămâna trecută spunea că PSD şi domnia sa nu susţin acest proiect de lege. Este momentul potrivit să venim cu el în comisie să dăm un raport de respingere să intrăm la vot şi să respingem definitiv acest proiect care din păcate generează tensiuni şi nu ştiu cine are interesul de a genera aceste tensiuni înainte de intrarea în anul centenar”, a declarat deputatul PNL Florin Roman.

Florin Roman a afirmat că PNL nu susţine reducerea pragului la 15%, aşa cum a propus Kelemen Hunor, care a afirmat că ar fi „un compromis corect şi util”, având în vedere că proiectul prevede reducerea pragului la 10%.


„PNL susţine ce avem la ora actuală, 20% şi din punctul nostru de vedere orice negociere pe această temă nu îşi are rostul înainte de intrarea în anul centenar”, a spus Roman.

Deputatul PNL a spus că majoritatea parlamentară tergiversează debaterea proiectului de lege, criticând faptul că şedinţa comună a Comisiei pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor, Comisiei juridice şi a Comisiei pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului, programată pentru marţi, la ora 09:00, a fost amânată, deşi deputaţii erau prezenţi.


„Ieri s-a votat în cadrul Bp şi a fost aprobat cu unanimitate de voturi convocarea celor trei comisii pentru această dimineaţă, la ora 09:00. Au fost majoritatea colegilor prezenţi, iar domnul Nicolicea a anunţat că nu a venit hârtia de la Bp prin care s-a aprobat ţinerea acestei şedinţe. Au dat vina pe cei de la Bp şi pe Secretariatul camerei că nu a ajuns hârtia”,a spus Roman.

Roman a afirmat că această amânare înseamnă împingerea proiectului de lege spre adoptare tacită, termenul fiind 16 octombrie.


„Practic, această amânare înseamnă o împingere a proiectului de lege spre adoptare tacită, ceea ce atragem atenţia de câteva zile. Se doreşte cu orice preţ amânarea dezbaterilor pe completarea şi modificarea la legea administraţiei publice locale tocmai pentru ca această lege care prevede privilegii pentru liderii UDMR, obligativitatea limbii maghiare, steagul secuiesc şi inscripţii bilingve să fie adoptată tacit. O asemenea lege nu poate fi constituţională atâta timp cât articolele 12 şi 13 din Constituţia României vorbesc despre tricolor ca fiind roşu galben şi albastru, iar limba oficială este limba română”, a spus Roman.

Ultimele Stiri
abonare newsletter