Politică

ALEGERI ÎN GERMANIA - 61,5 milioane de cetăţeni, aşteptaţi la urne. Premiera de după al II-lea Război Mondial, care s-ar putea înregistra în urma votului

Germania organizează duminică alegeri parlamentare, aproximativ 61,5 milioane de cetăţeni fiind aşteptaţi la urne într-un scrutin care, potrivit sondajelor, va fi câştigat de partidul cancelarului Angela Merkel.

ALEGERI ÎN GERMANIA - 61,5 milioane de cetăţeni, aşteptaţi la urne. Premiera de după al II-lea Război Mondial, care s-ar putea înregistra în urma votului =  sursa foto dcnews.ro ALEGERI ÎN GERMANIA - 61,5 milioane de cetăţeni, aşteptaţi la urne. Premiera de după al II-lea Război Mondial, care s-ar putea înregistra în urma votului = sursa foto dcnews.ro

Cel mai recent sondaj, publicat sâmbătă de Institutul INSA, arată că partidul Angelei Merkel - Uniunea Creştin-Democrată (CDU) -, şi filiala bavareză a acesteia - Uniunea Creştin-Socială (CSU) -, se vor clasa pe primul loc în scrutinul legislativ federal, fiind creditate cu 34%.

Pe locul doi în intenţiile de vot se situează Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga), condus de Martin Schulz, fost preşedinte al Parlamentului European, cu 21%. Pe locul al treilea, cu 13% din intenţiile de vot, se poziţionează partidul eurosceptic Alternativă pentru Germania (AfD, extremă-dreapta), urmat de formaţiunea Die Linke, care are o doctrină de stânga, cu 9%, şi de Partidul Democraţilor Liberi (FDP, centru-dreapta), tot cu 9%. Formaţiunea Alianţa '90/Partidul Verzilor (B90/G, centru-stânga) este creditată cu 8%.


Dacă Alternativă pentru Germania va obţine acest scor, va fi prima dată după al II-lea Război Mondial când un partid de extremă-dreapta va avea reprezentanţi în Parlament.

Ultimele Stiri
abonare newsletter