Politică

Prefectul de Cluj a fost schimbat. Premierul Tudose l-a eliberat din funcţie pe Vuşcan

Executivul a adoptat, în ședința de vineri, o hotărâre prin care prefectul Clujului Gheorghe Vuşcan a fost eliberat din funcţie.

Potrivit Guvernului, noul prefect al Clujului este Ioan Aurel Cherecheş.

“Astfel, a fost aprobată o hotărâre privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Cluj, de către Vușcan Gheorghe Ioan. Totodată, a fost aprobată hotărârea privind exercitarea, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Cluj de către Cherecheș Ioan-Aurel”, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.


Gheorghe Vuşcan nu a putut fi contactat, în prezent el aflându-se în concendiu de odihnă.

Gheorghe Vuşcan, fost vicepreşedinte al PSD Cluj şi consilier local în Primăria Cluj-Napoca, a fost numit în funcţia de prefect al judeţului Cluj în 2012 de către premierul de la acea dată Victor Ponta.


Gheorghe Vuşcan s-a născut în 1954 în comuna Călăţele, este căsătorit şi are doi copii. Vuşcan a absolvit în 1980 Facultatea de Mecanică Cluj-Napoca, iar în prezent este profesor universitar la Facultatea de Construcţii de Maşini, în cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca.

În privinţa activităţii politice şi administrative, Vuşcan a ocupat, între 1995-2000, funcţia de vicepreşedinte al Organizaţiei municipale a PD Cluj-Napoca, iar între 2000-2001 a fost preşedinte interimar al acestei organizaţii.


Din 2001 devine membru PSD, iar între 2002-2012 deţine funcţia de vicepreşedinte al Organizaţiei municipale  PSD Cluj-Napoca. Între 2004-2012, Gheorghe Vuşcan a deţinut calitatea de consilier în cadrul Consiliului local Cluj-Napoca.

Ioan Aurel Cherecheş este de profesie inginer şi lector universitar la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca.Cherecheş a candidat pe listele PSD pentru Consiliul Judeţean Cluj în 2016.

Ultimele Stiri
abonare newsletter