Politică

Coaliţia PSD-ALDE face luni analiza primei săptămâni de activitate a premierului Mihai Tudose

Coaliţia PSD-ALDE se va reuni, luni, pentru a face o evaluare a primei săptămâni de guvernare a noului Cabinet şi a discuta calendarul acţiunilor din programul de guvernare, la şedinţă urmând să participe premierul Mihai Tudose, noile măsuri propuse de PSD stârnind critici din partea opoziţiei.

Coaliţia PSD-ALDE face luni analiza primei săptămâni de activitate a premierului Mihai Tudose  Coaliţia PSD-ALDE face luni analiza primei săptămâni de activitate a premierului Mihai Tudose

Premierul Mihai Tudose ar urma să propună Coaliţiei PSD-ALDE un calendar pentru a recupera întârzierile din programul de guvernare, puse pe seama Cabinetului Grindeanu, şi pentru a asigura implementarea măsurilor promise.

Impozitul pe cifra de afaceri şi taxa de solidaritate sunt măsuri care ar urma să fie discutate în interiorul coaliţiei de guvernare, acestea stârnind proteste atât în rândul opoziţiei, cât şi nemulţumiri în mediul de afaceri.


PNL a anunţat că va organiza, începând de luni, dezbateri pe tema noilor măsuri fiscale din programul de guvernare al PSD, precum impozitul pe cifra de afaceri, taxa de solidaritate şi amânarea reducerii TVA, la care vor invita reprezentanţi ai mediului de afaceri şi ai partidelor parlamentare, cu intenţia de a "mobiliza" societatea împotriva intenţiilor anunţate de social-democraţi.

Şedinţa Coaliţiei PSD-ALDE a fost anunţată încă de joi de preşedintele PSD, Liviu Dragnea.


"Luni vom avea o coaliţie în care va fi invitat primul-ministru şi o serie de membri din Cabinet, care va hotărî domnul Tudose, şi vom discuta după prima săptămâna de guvernare, care sunt concluziile lor şi care e calendarul de acţiuni pentru perioada următoare", a spus Dragnea.

Premierul Mihai Tudose a declarat încă de când a fost desemnat de CEx PSD să preia şefia Guvernului că are ca prioritate implementarea programului de guvernare, care se va face cu un control "politic strict".

Ultimele Stiri
abonare newsletter