Politică

Fără condamnaţi în Guvern. CCR a respins sesizarea Avocatului Poporului

Curtea Constituţională a decis, joi, să respingă sesizarea Avocatului Poporului privind legea care nu le permite persoanelor condamnate penal să facă parte din Guvern.

Judecătorii au dezbătut acest subiect în patru şedinţe, dintre care ultima a avut loc pe 26 aprilie. Atunci, pronunţarea unei decizii a fost amânată.

CCR a respins ca inadmisibilă excepţia de neconstituţionalitate ridicată de Avocatul Poporului la Legea 90, care împiedică persoanele condamnate să ocupe funcţii în Guvern. Decizia a fost luată la a cincea ședință pe această temă.


Curtea Constituţională a mai dezbătut pe 7 martie, pe 21 martie, pe 4 aprilie şi pe 27 aprilie sesizarea făcută de Avocatul Poporului la Legea 90/2001, prin care li se interzice persoanelor condamnate penal să ocupe funcţii în Guvern. Sesizarea a fost făcută la începutul lunii ianuarie de către Victor Ciorbea, la o zi după ce Guvernul Grindeanu a depus jurământul la Palatul Cotroceni.

„E nevoie de mai mult studiu. S-au avansat până acum mai multe soluţii, care niciuna dintre ele nu întrunea o majoritate decizională şi atunci acum ne-am cam apropiat de două variante care vor fi posibil de ajuns la o concluzie cu ele. E cea mai grea soluţie pe care am avut-o de dat până acum, pentru că problemele sunt mai ales de apreciere politică”, declara preşedintele Curţii, Valer Dorneanu, după şedinţa din 21 martie.

Etichete: ccr liviu dragnea
Ultimele Stiri
abonare newsletter