Politică

Deputatul Emanuel Ungureanu anunţă că va candida pentru funcţia de preşedinte al USR

Deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu, a anunţat că va candida pentru funcţia de preşedinte al partidului la congresul care se va desfăşura la Cluj-Napoca.

Deputatul Emanuel Ungureanu anunţă că va candida pentru funcţia de preşedinte al USR Deputatul Emanuel Ungureanu anunţă că va candida pentru funcţia de preşedinte al USR

Emanuel Ungureanu spune că lupta anticorupţie îi uneşte pe toţi membrii USR.

“Candidatura mea la poziţia de preşedinte al partidului va da glas dorinţei celor care îşi doresc un partid unit în care să se regăsească toţi cei care au caracterul suficient de puternic încât să reziste tentaţiei vanităţii că au întotdeauna dreptate. Vorbim enorm în USR, avem o groază de idei, dar avem puţini oameni de acţiune. Totul s-a întâmplat foarte repede, unii dintre noi au muncit mai mult decât alţii. Mă refer acum, mai ales la colegii din Bucureşti care au transformat USB în USR după o campanie reuşită la locale.


Îmi doresc enorm că după acest congres Nicuşor Dan şi Cristi Ghinea, Clotilde Armând să comunice mai bine şi să lucreze excelent împreună. Sunt doar trei dintre oamenii formidabili pe care îi are acest partid şi care au calităţi certe de lider, mai adaug un nume, un om bun, Iulian Bulai, dar sunt mulţi ca el. Avem o echipă de parlamentari redudatibila. Aştept să cunosc filialele în care nu am avut cum să ajung până acum. Lupta anticorupţie ne uneşte pe toţi, sunt foarte sigur de asta, vă rog din suflet, măcar pentru o vreme, până învăţăm ce înseamnă doctrine şi ideologie, progresist şi conservator să nu căutăm conflictul în discuţiile noastre particulare şi mai ales în public. Electoratul nostru este mai educat, mai pretenţios dar la fel de latin”, spune deputatul.

Emanuel Ungureanu mai subliniază că USR trebuie să găsească mai mulţi oameni ca Dacian Cioloş.


“Am susţinut în campanie, cu bucurie, un om care întrunea calităţile fundamentale pentru un politician- altfel: bunul simţ, cinstea, competenţa, modestia. Numele lui este Dacian Ciolos. Trebuie să găsim mai mulţi oameni ca el, mai competenţi decât noi sau la fel de competenţi, să-i promovăm în partid şi dacă este necesar şi uneori va fi, să le recunoaştem superioritatea. Cred cu tărie că porţile partidului trebuie deschise pentru toţi cei care cred că pot să se alăture frontului anticorupţie, oameni integri, oameni de caracter.

(…)Sunt mulţi, la Cluj bat la porţile noastre 300 de persoane, le-am ferecat pentru o vreme, sper să le deschidem curând. Trebuie să îi motivăm să nu renunţe la ideea de intra în USR, din afară, părem dezorientaţi, prea dezbinaţi şi şovăielnici. Simţiţi sau ştiţi că în politica totul este despre cum comunicăm şi cum este perceput ceea ce suntem. Îmi doresc să fiu preşedintele inimii voastre, doar dacă în ea USR înseamnă o familie în care căutăm cu tact consensul şi atunci când nu îl găsim nu ne infingem cuţitele pe la spate. Sunt convins că vom regăsi în noi resursa de dragoste şi bunătate pentru a ne uni, acum nu suntem uniţi cel puţin aşa arată la mine în oglindă”, mai spune Emanuel Ungureanu într-o scrisoare. adresată delegaţilor la congres şi membrilor partidului.


Monitorul de Cluj a scris despre o posibilă candidatură a lui Ungureanu încă de la începutul lunii aprilie.

„Dacă nu îl contracandidează nimeni pe Nicuşor Dan, este posibil să candidez pentru funcţia de preşedinte, dar numai dacă nu candidează nimeni Nu este normal să avem un singur candidat cum are PSD. Dacă nu vine nimeni cu un spirit combativ care caracterizează  USR atunci voi fi eu nevoit să fac asta, chiar dacă nu am această ambiţie.


Nu este o ţintă pentru mine, doar de dragul competiţiei”, a spus atunci Emanuel Ungureanu.

Vă reamintim, Congresul USR va avea loc în perioada 12 – 14 mai la Cluj-Napoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter