Politică

Modificări la Codul Fiscal. Ce facilităţi au cei care fac sponsorizări

Parlamentarii PSD au votat un proiect de lege pentru modificarea Codul Fiscal, noul act normativ aducând unele facilităţi celor care oferă sponsorizări.

Potrivit deputatului Cornel Itu, principalele reglementări aduse de noul act normativ sunt în materia taxelor şi impozitelor locale şi a cotei de TVA.

“Se propun în principal, următoarele: majorarea cheltuielilor deductibile în cazul cheltuielilor de sponsorizare de la 5% cât este în prezent, la 10% sau generalizarea cotei de impozit de 3% pentru veniturile obţinute din transferul dreptului de proprietate sau al dezmembrămintelor acestuia asupra imobilelor. Cred că și mediul privat, antreprenorial, necesită o serie de  facilități de ordin fiscal pentru a oferi mai mult sprijin sportului, educaţiei și culturii prin sponsorizări, aşadar această lege care majorează cheltuielile deductibile în astfel de cazuri, de la 5% cât este în prezent, la 10%, este binevenită şi sunt convins că va avea efecte pozitive pentru societatea românească. Prin această facilitate oferită mediului privat, cred că va creşte numărul acţiunilor de sponsorizare”, a spus Itu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter