Politică

Partidul România Unită organizează Congres Extraordinar la sfârşitul lunii

21 de membri PRU Cluj vor participa la congresul care se va desfăşura în 25 martie, la Bucureşti.

Alexandru Cordoş, preşedinte interimar PRU Cluj Sursa foto Facebook Alexandru Cordoş Alexandru Cordoş, preşedinte interimar PRU Cluj Sursa foto Facebook Alexandru Cordoş

După orice scrutin, partidele îşi fac autocritica şi organizează alegeri unde conducerea este interimară sau rezultatele nu au fost bune.

Partidul România Unită care nu a intrat în Parlament organizează Congres Extraordinar în 25 martie, la Bucureşti, având pe agendă şi o rezoluţie cu privire la unificarea tuturor forţelor naţionaliste din România, printre care şi PRM:


Conferinţa judeţeană, la sfârşitul săptămânii

Fostul senator de Cluj Alexandru Cordoş care face parte din conducerea centrală a PRU şi este totodată preşedinte interimar al organizaţiei judeţene a partidului precizează că la Cluj conferinţa va avea loc în 19 martie. „După orice fel de scrutin, cum au fost acum alegerile parlamentare, orice partid în mod nomal analizează rezultatele şi îşi pune la punct proiectele pentru viitor. S-a stabilit ca pe 25 martie să organizăm Congres Extraordinar la Bucureşti. De asemenea, în fiecare judeţ se organizează o conferinţă. La Cluj aceasta va avea loc în 19 martie.

Conferinţele se organizează în cazul celor care nu au avut alegeri, iar la Cluj conducerea a fost numită interimar. În această situaţie se va face un raport despre rezultatele alegerilor, o proiecţie cu privire la activitatea viitoare a organizaţiei judeţene şi alegeri şi totodată alegerea delegaţilor pentru Congresul PRU. De la Cluj vom merge 21 de persoane plus invitaţi, la acest congres. Judeţul nostru se află printre primele 5 judeţe, ca rezultate la alegeri”, a declarat fostul senator Alexandru Cordoş.  


Alexandru Cordoş este propus pentru funcţia de vicepreşedinte la nivel naţional şi totodată la conferinţa de duminică, acesta va candida pentru cea de preşedinte al PRU Cluj.

Colaborare cu partidele naţionaliste


Potrivit lui Cordoş, principala temă a Congresului pe lângă analizarea rezultatelor va fi revalidarea conducerii, completare- acolo unde este cazul- şi o rezoluţie cu privire la unificarea tuturor forţelor naţionaliste din România pentru un proiect comun cu care să participe la următoarele alegeri locale şi parlamentare.   

„Dorim coagularea tuturor forţelor naţionale moderate în cadrul unui proiect politic naţional. Mă refer la PRM şi la toate partidele care sunt naţionaliste. Într-o primă fază se poate face un proiect comun. Dacă eram împreună, puteam fi azi în Parlament. Ar putea fi deci un proiect comun pentru o alianţă în vederea alegerilor următoare locale şi parlamentare, asta înseamnă să intrăm în consilii locale, judeţene şi în Parlament peste patru ani. Apoi, natural poate să fie o fuziune a unui partid mare naţional, dar naţional moderat şi bazat pe valori europene, nu de extremă”, a completat Cordoş. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter