Politică

Partidul M10 spune stop proiectului amnistiei şi graţierii

Partidul M10 a inițiat printru-un membru al său o campanie de strângere de semnături pentru oprirea proiectelor privind amnistia și grațierea. Până acum s-au strâns peste 16.000 de semnături, pe care M10 le va depune la guvern.

“Nici nu a ajuns bine la guvernare căci PSD-ul și-a dat arama pe față. Partidul condus de condamnatul Dragnea nu dorește, de fapt, nici binele poporului, nici propășirea lui (atât de des trâmbițate în campania electorală), ci doar propășirea personală, privilegii cât mai multe și atunci când li se întâmplă să ajungă în fața justiției și să fie condamnați pentru corupție să scape cât mai repede de pedeapsă.

Un astfel de demers, frate cu Marțea Neagră din 10 decembrie 2013, când aleșii aceluiași partid sinistru și-au votat superimunități, a încercat și ieri guvernul care a dorit aprobarea pe repede înainte prin ordonanță de urgență a două proiecte de lege ce vizau amnistia și grațierea colectivă, legi de pe urma cărora profitau pe lângă miile de condamnați penali și politicienii care ispășeau pedepse pentru fapte de corupție”, spune Adela Mîrza, preşedinte interimar  M10.


Reprezentanţii M10 mai arată că datorită intervenției președintelui Johannis, acești doi mari „elefanți” au fost opriți deocamdată.

“Societatea civilă a protestat ieșind în stradă în toată țara. Salutăm inițiativa președintelui și a românilor care au ieșit să le spună „aleșilor” ca ei nu sunt de acord cu mașinațiile noului guvern. Ei nu au uitat Colectiv-ul! La un an de la tragedia în parte cauzată tot de aleșii PSD prin neglijență în serviciu (vezi autorizațiile eliberate de Piedone) au ținut să le reamintească acestora că așa cum atunci au schimbat guvernul Ponta, o vor putea face și acum. Vor sancționa orice abatere a noului guvern!  Scurtă este memoria PSD-iștilor, autorii morali ai tragediei în care au murit peste 60 de oameni, sau mare trebuie să le fie disperarea să încerce prin astfel de manevre încălcarea încă o dată a democrației, a principiilor statului de drept, sfidarea societății civile în general! Spuneți și voi STOP proiectului de amnistie și grațiere colectivă! Fiecare semnătură contează! Vino alături de noi! Împreună îi vom opri!”, mai spun reprezentanţii M10.

Etichete: gratiere amnistie
Ultimele Stiri
abonare newsletter