Politică

Premieră la USR: prima Conferinţă Naţională a partidului

În jur de 400 de membri ai USR vor participa, în perioada 13-15 ianuarie, la Sibiu, la prima conferinţă naţională a partidului. Şi Clujul va avea reprezentanţi la întrunirea de la sfârşitul acestei săptămâni.

Între 13-15 ianuarie 2017 membrii USR din toată ţara se vor întâlni pentru a dezbate rezultatele post-campanie ale noii formaţiuni politice, în cadrul reuniunii USR, la care vor participa şi cei trei noi parlamentari de Cluj.

“Concepută iniţial ca un teambuilding al echipei extinse, întâlnirea de la Sibiu s-a transformat, prin implicarea membrilor din teritoriu, într-o conferinţă naţională, pe a cărei agendă se regăsesc teme de interes imediat precum "Curente ideologice în USR", "Extindere teritorială", dar şi o analiză a campaniei electorale din 2016 din perspectiva partidului", potrivit unui comunicat de presă.


La eveniment vor participa liderul USR Nicuşor Dan, vicepreședintele USR, Clotilde Armand, membrii şi preşedinţii celor 42 de filiale naţionale, dar şi 28 de deputaţi şi 11 senatori desemnaţi să reprezinte partidul în Parlament. Cei trei noi parlamentari de Cluj deputaţii Emanuel Ungureanu, Adrian Dohotaru şi senatorul Mihai Goţiu vor participa la Conferinţa USR de la Sibiu.

Se va fixa o dată a Congresului

Deputatul Emanuel Ungureanu spune că în cadrul reuniunii sa va fixa şi o dată a primului congres USR.


“Se va face o evaluare a campaniei electorale şi se va discuta de organizarea unui congres. Vor fi peste 400 de participanţi, şi vor exista două direcţii majore ale discuţiilor, extinderea filialelor, pentru că este clar că avem prezenţă slabă în zona comunelor şi satelor şi trebuie să ne organizăm mai bine pe judeţe. De asemenea, cred că vor fi discuţii importante şi despre ideologie. Trebuie să recunoaştem că majoritatea membriloor USR vin din zona civică, sunt oameni independenţi şi poate că până reuşim să fim o echipă ne va lua ceva timp, dar în niciun caz nu există două aripi, Clotilde Armand sau Nicuşor Dan. În USR se discută liber, iar lumea nu e obişnuită cu aşa ceva. Vor urma şi alegeri, deocamdată teritoriul nu este reprezentat la vârful partidului. Clujul care a avut un scor bun, cu siguranţă că ne dorim să avem reprezentare şi la nivelul partidului. Dar încă nu s-au discutat poziţii, funcţii, suntem doar la început de drum”, a precizat deputatul Emanuel Ungureanu.  

Primul scandal din USR

Deşi este la început de drum, USR a trecut deja printr un scandal.


La sfârşitul lunii decembrie, soţul lui Clotilde Armand, Sergiu Moroianu, a fost exclus din USR prin votul unanim al conducerii partidului, în urma acuzaţiilor conform cărora „echipa de comunicare/campanie” a USR ar fi asociat imaginea formaţiunii cu activiştii LGBT şi cu Soros.

„Este o decizie tristă. L-am invitat să dea explicaţii, dar nu a venit. Sunt foarte multe lucruri neadevărate pe care le-a spus (Moroianu – n.r.), lucruri care ne prejudiciază imaginea foarte tare, cum ar fi faptul că am fi asociaţi cu Soros, că nu am fi fost transparenţi cu banii în campanie sau că ar fi fost servicii fictive plătite în campanie”, a declarat Nicuşor Dan despre excluderea lui Moroianu.

Etichete: nicusor dan usr
Ultimele Stiri
abonare newsletter