Politică

PSD Cluj schimbă garda: Pe listele de candidaţi pentru alegeri se regăseşte un singur parlamentar vechi

PSD Cluj şi-a stabilit lista de candidaţi pentru alegerile din 11 decembrie, pe ea figurând un singur actual parlamentar, iar pe locurile eligibile sunt incluşi membri din tânăra generaţie, ceea ce reflectă o schimbare a gărzii.

PSD Cluj schimbă garda: Pe listele de candidaţi pentru alegeri se regăseşte un singur parlamentar vechi PSD Cluj schimbă garda: Pe listele de candidaţi pentru alegeri se regăseşte un singur parlamentar vechi

Surse din PSD Cluj au declarat, duminică faptul că ţinta filialei la alegeri este obţinerea unui mandat de senator şi a trei de deputat.

"PSD Cluj şi-a finalizat lista de candidaţi pentru alegerile parlamentare. Noile nume incluse pe locurile eligibile reflectă o schimbare a gărzii, sunt oameni noi, majoritatea tineri. Este cea mai tânără echipă de candidaţi din istoria PSD Cluj. Ţinta PSD Cluj este obţinerea unui mandat de senator şi a trei-patru de deputat. Un singur actual parlamentar a fost menţinut pe lista filialei. La Camera Deputaţilor vor candida, în ordine, liderul filialei judeţene, Horia Nasra, consilier local, urmat de actualul deputat Cornel Itu, de Cristina Burciu, director la Compania de Apă Turda, de viceprimarul din Gherla, Iulia Trif, şi de primarul comunei Jucu, Dorel Pojar. La Senat, lista este deschisă de consilierul judeţean Vasile Ilea şi de


Simina Şipoş preşedintele Organizaţiei de Femei a PSD Câmpia Turzii", au spus surse din PSD pentru Mediafax.

Pe listă nu se regăsesc actualul deputat Aurelia Cristea, care a anunţat că nu va mai candida pentru un nou mandat, dar nici senatorul Alexandru Cordoş, care are probleme de imagine, după ce a fost cercetat într-un dosar de corupţie în care a fost implicată soţia sa.


Care este ţinta liberalilor

Şi PNL Cluj şi-a definitivat recent, lista de candidaţi, pe aceasta regăsindu-se doi dintre actualii parlamentari.

Astfel, lista pentru Camera Deputaţilor va fi deschisă de fostul prefect Florin Stamatian, urmat de actualul deputat Adrian Oros, de Sorin Moldovan, din Oradea, impus pe listele PNL Cluj, de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Marius Mânzat, locul 5 revenindu-i fostului primar al municipiului Turda, Tudor Ştefănie.


La Senat, primul loc va fi ocupat de actualul senator Marius Nicoară, urmat de consilierul judeţean Călin Tuluc.

Liberalii speră să trimită în Parlament 2 senatori şi 4 sau 5 deputaţi.


UMDR, primii care şi-au stabilit lista cu candidaţi

UDMR este prima formaţiune politică din judeţul Cluj care şi-a stabilit listele de candidaţi pentru Parlament, încă din 23 septembrie.

Preşedintele filialei, Csoma Botond, declarase atunci corespondentului MEDIAFAX, la finalul şedinţei Consiliului Reprezentanţilor Judeţeni (CRJ) a UDMR Cluj, că filiala speră să obţină la alegeri trei mandate, două de deputat şi una de senator.


"UDMR Cluj şi-a stabilit candidaţii la alegerile din 11 decembrie şi considerăm eligibile trei locuri, două la deputaţi şi unul la Senat. La Camera Deputaţilor, pe primul loc, voi candida eu, ca preşedinte al UDMR Cluj, iar pe locul doi se află fostul ministru al Culturii, Hegedus Csilla. La Senat, primul pe listă este actualul senator Laszlo Attila. Sperăm să obţinem două locuri de deputat şi unul de senator la alegerile din toamnă, după ce în urmă cu patru ani am reuşit doar un deputat şi un senator", a spus Csoma.

Actualul deputat Mate Andras, care este liderul Grupului UDMR din Camera Deputaţilor, a anunţat că se retrage din politică la finalul mandatului.

Doi dintre cei trei deputaţi ALDE din judeţul Cluj, Steluţa Cătăniciu şi Mircea Irimie, vor candida pentru un nou mandat la alegerile din toamnă, în timp ce Ioan Moldovan nu va mai candida.

La PMP Cluj situaţia s-a complicat după ce actualul deputat Adrian Gurzău, preşedintele filialei judeţene Cluj, este cercetat sub control judiciar pentru trafic de influenţă, astfel că sunt puţine şanse ca acesta să mai candideze.

Ultimele Stiri
abonare newsletter