Politică

Remus Lăpuşan: “Vinovaţii pentru situaţia de la Cluj Arena sunt liberalii”

Războiul declaraţiilor pe subiectul Cluj Arena continuă. Social democraţii clujeni le cer liberalilor “să nu manipuleze opinia publică” prin declaraţiile pe care le fac.

Fostul preşedinte al PSD Cluj, consilierul judeţean Remus Lăpuşan, consideră că liberalii se detaşează de acest subiect, astfel manipulând opinia publică. Lăpuşan susţine că stadionul a fost prost manageriat, motiv pentru care a ajuns să acumuleze datorii de 15 milioane de lei, din care jumătate vor trebui achitaţi de către Consiliul Judeţean, instituţie care a realizat această investiţie, la care a participat cu 70 la sută din buget.

“Am observat că se doreşte o manipulare a opiniei publice legat de acest subiect şi cei de la PNL doresc să se detaşeze de ceea ce s-a întâmplat acolo şi să vină ca nişte crai noi, pe cal alb, care rezolvă situaţia stadionului. De când stadionul Cluj Arena este funcţional, cei care au condus această societate comercială (n. red. - societatea Cluj Arena) sunt membri marcanţi ai PNL, directorul Cluj Arena (n. red. - Radu Raţiu) este consilier local şi mâna dreaptă a domnului Emil Boc. S-a ajuns în situaţia în care Cluj Arena nu a reuşit să aibă un management performant şi în momentul de faţă societatea are peste 15 milioane de lei datorii”, a spus Lăpuşan.

„Nu este corect ca Emil Boc sau alţii să spună că PSD-iștii sunt de vină pentru situația de la Cluj Arena. Vinovați sunt de la un capăt la altul PNL. Povestea cu craiul pe cal alb nu este adevărată, nu vine dl Boc să salveze Cluj Arena”, a mai spus consilierul județean.


Lăpuşan a mai declarat, în acelaşi timp, că reprezentanţii PSD Cluj în Consiliul local şi în cel judeţean sunt dispuşi să participe la o dezbatere pe acest subiect şi să discute formula în care stadionul să fie preluat de municipalitate. El a subliniat însă că trebuie ţinut cont de faptul că bugetul de 44 de milioane de euro al stadionului, din care CJ Cluj a suportat 70 la sută, a lăsat fără finanţare alte proiecte importante pentru Cluj, cum ar fi drumurile judeţene - existând şi astăzi unele care sunt la stadiul de drum de pământ, platforma de depozitare a deşeurilor sau alte proiecte necesare clujenilor.

Săptămâna trecută, după ce proiectul privind preluarea Cluj Arena în administrarea Primăriei Cluj-Napoca a căzut la vot, liderii PSD şi PNL au continuat să se războiască, prin intermediul comunicatelor de presă. Liberalii susţineau atunci că PSD-iştii pun piedică dezvoltării municipiului Cluj-Napoca.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter