Politică

ALEGERI LOCALE 2016: Candidatul PMP la CJ Cluj nu a fost lăsat să-şi facă poze în secţia de votare. Preşedintele secţiei de votare a sunat un funcţionar din Primărie în loc să sune la BEJ pentru rezolvarea situaţiei

Scandal la o secţie de votare din cartierul clujean Grigorescu după ce candidatul PMP la Consiliul Judeţean Cluj Cristian Iusco a fost împiedicat să îşi facă poze în incinta secţiei imediat după ce a votat. Reprezentanţii Partidului Mişcarea Populară susţin că în loc să sune la Biroul Electoral Judeţean (BEJ) pentru reglementarea situaţiei, preşedintele secţiei de votare l-a sunat pe directorul Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, Traian Runcan, care ar fi interzis să se facă poze.

Candidatul PMP la Consiliul Judeţean Cluj Cristian Iusco s-a prezentat duminică dimineaţa la secţia de votare numărul 37 de pe strada Alexandru Vlahuţă amenajată în incinta Liceului Teoretic Onisifor Ghibu, iar la ieşirea din cabina de vot candidaţii care îl însoţeau au dorit să-i facă poze.

Preşedintele secţiei de votare şi-a ieşit din minţi interzicându-i să se pozeze. Cu toate că staff-ul de campanie a candidatului a susţinut că Biroul Electoral Judeţean nu interzice acest lucru, preşedintele secţiei de votare nu s-a lăsat înduplecată. Preşedintele secţiei de votare numărul 37 este Daniela Ciglenean.


“La secţia de votare 37 a vrut candidatul sa îşi facă nişte poze în secţia de votare, fapt ce nu este interzis. În momentul în care a votat fără ca să violeze secretul votului a fost împiedicat de către preşedintele secţiei de votare motivând acesta că a sunat la Biroul Electoral Judeţean care are atribuţii în acest sens să spună, spunând că acest fapt este interzisă. Nu ne-a indicat niciun text de lege, de altfel nici nu există. Nu este interzis să îţi faci poze cu titlu de amintire pentru cei care candidează atâta timp cât secretul votului este asigurat. Nu există niciun text de lege. I-am rugat în două rânduri să ne spună cu cine a vorbit de la BEJ pentru că la rândul nostru, ca să facem acest lucru (n.red. poze) noi am sunat la BEJ, ni s-a confirmat că nu există nicio interdicţie în acest sens. Ne-au spus că au sunat la BEJ, de fapt nu au sunat. Când am insistat să ne spună cu cine a vorbit a spus că a vorbit cu Traian Runcan. Acest domn nu are nicio atribuţie nici în cadrul Biroului Electoral Judeţean nici în cadrul Biroului Electoral Municipal, mai cu seamă este un funcţionar din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, sens în care ne punem serioase probleme dacă acest preşedinte de la secţia 37 este întradevăr politic şi procesul de vot se va desfăşura în condiţii normale şi egale pentru toţi candidaţii. O să facem toate demersurile legale pentru ca acest lucru să nu rămână cu titlu de incident. La nicio altă secţie nu au existat aceste probleme”, a declarat Camelia Iusco, avocat şi membru PMP.

Cristian Lazăr Iusco are 36 de ani și este avocat. El deschide lista candidaţilor Partidului Mişcarea Populară la Consiliul Judeţean Cluj. Este membru al Baroului Cluj din anul 2011, cu o experiență anterioară de opt ani în calitate de consilier juridic. Din ianuarie 2014 este membru al Partidului Mișcarea Populară, iar din martie 2015 este secretarul general al organizației Cluj a partidului.


“Am votat pentru schimbare, am votat pentru un primar tânăr, plin de energie, pentru un Consiliu Local şi un Consilu Judeţean plin de oameni tineri care nu sunt compromişi şi care doresc o schimbare şi care vor să facă o mişcare în bine şi am votat pentru dezvoltarea Clujului. Am un mesaj pentru clujeni: să iasă la vot”, a spus Iusco, la ieşirea din secţia de votare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter