Politică

Traian Băsescu: “Nu puteam candida având calitatea de suspect”

Fostul preşedinte Traian Băsescu a explicat sâmbătă, la Cluj, că a decis să nu candideze pentru funcţia de primar al Capitalei pentru că nu ar fi putut face acest lucru având calitatea de suspect într-un dosar în care este acuzat de spălare de bani.

Foto Saul Pop Foto Saul Pop

“Am spus că nu pot merge înainte. În primul rând, având calitatea de suspect nu aș fi putut să mă înscriu în cursa electorală la Capitală, pentru că mi-aș fi negat un mandat de 10 ani. În a doilea rând, sunt convins că una din marile mize ale acestui joc murder făcut cu concursul instituțiilor statului ar fi fost să mă poată pune în plutonul de suspecți și inculpați ai PSD și PNL care candidează la aceste alegeri. Pierderea pentru Mișcarea Populară ar fi fost infinit mai mare decât decizia de a nu candida pentru a-mi respecta mandatul de președinte al României și pentru a nu fi introdus într-o companie de infractori care candidează la alegerile locale”, a declarat Băsescu.

Fostul președinte a mai precizat că nu există spălare de bani în activitatea sa.


“Acesta este motivul pentru care nu candidez la Primăria Capitalei, dar am decis să particip la campanie. Pot să vă garantez  că nu este nimic decât o înscenare, nu există spălare de bani în activitatea sau acțiunile mele, dar este reclamația domnului Ciuvică, un reclamant de profesie în ce mă privește. A pierdut toate procesele cu mine, îl va pierde și pe acesta. Dar până una alta, am considerat că aceasta e atitudinea corectă, a omului care-și respectă și mandatul de președinte și condiția de politician care vrea să facă politică pentru un partid în care crede. Vă garantez că această mizerie va fi un eșec pentru instituțiile statului”, a mai spus Băsescu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter