Politică

Alina Gorghiu, la Cluj: “PNL a depus plângere la Guvern pentru organizarea alegerilor în două tururi”

Liberalii nu renunță la ideea organizării alegerilor în două tururi de scrutin. În acest sens ei au depus la Guvern o plângere prealabilă. Demersul liberalilor vine însă cu doar câteva luni înainte de alegerile locale.

Sursa foto Saul Pop Sursa foto Saul Pop

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a precizat vineri la Cluj că într-un singur tur de scrutin ar fi schimbați doar 15-17% dintre primarii actuali din România, în acest fel nefiind o competiție liberă.  

“Am reușit să depunem la Secretariatul General al Guvernului plângerea prealabilă privind alegerile în două tururi de scrutin. Este necesară această procedură prealabilă pentru a putea depune acțiunea în Contencios administrativ. Încercăm să ne încadrăm în intervalul de timp care și așa este foarte redus pentru a putea ajunge la obiectivul pe care ni l-am propus, anume de a avea un proces electoral în două tururi, care presupune democrație”, a declarat Alina Gorghiu.


Luna trecută, liberalii i-au propus premierului Dacian Cioloș să ia în considerare adoptarea unei OUG, prin care să se revină la un proces electoral bazat pe două tururi de alegeri, pentru că alegerile într-un singur tur sunt nedemocratice. 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter