Politică

Ponta, ca un papagal: „Vom respecta deciziile instanțelor de judecată!”

Pus în fața sentinței Curții de Apel Cluj care obligă Guvernul să organizeze alegerile pentru președintele Consiliului Județean, premierul dă din colț în colț: organizează alegerile sau atacă sentința?

Premierul Victor Ponta a declarat luni, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor referitoare la organizarea alegerilor parţiale şi implicit pentru conducerea Consiliului Judeţean Cluj că va respecta şi va aplica deciziile instanţelor de judecată, repetând acelaşi răspuns de mai multe ori, fără însă a da detalii. El a subliniat pe de altă parte, că este sarcina Secretariatului Guvernului.

Declaraţia sa vine în contextul în care vineri, judecătorii Curţii de Apel Cluj s-au pronunţat în procesul pe care consilierul judeţean Mihai Seplecan l-a intentat pentru a-l obliga pe Victor Ponta să stabilească data alegerilor pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj.


Decizia nu este însă una definitivă, astfel că mai avem de aşteptat.

„Din câte ştiu eu, mai este o cale de atac. Până în acest moment nu am nicio informaţie în acest sens. Ştiu că sunt mai multe localităţi, nu doar Clujul, în această situaţie şi probabil se va lua o decizie pentru toate odată. Se va stabili prin hotărâre de guvern şi ni se va comunica“, a spus prefectul Gheorghe Vuşcan.


A aşteptat decizia unei instanţe

Recent, primul-ministru spunea că aşteaptă decizia unei instanţe de judecată în acest caz pentru a organiza alegeri. Decizia a venit, astfel că Guvernul este obligat să organizeze alegeri pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Cluj, post rămas vacant din 6 octombrie 2014. Situaţia este similară în judeţele Vâlcea, Neamţ şi Brăila, iar premierul recunoştea că nu a organizat intenţionat alegeri parţiale.

Hotărârea de vineri a venit după ce PNL Cluj a dat în judecată Guvernul Ponta pentru că nu aplică legea.


Vă reamintim că de fiecare dată, argumentul premierului a fost că legea nu are şi sancţiuni pentru neaplicarea ei şi că ţara trebuie să muncească, nu să stea în alegeri.

Ultimele Stiri
abonare newsletter