Politică

Traian Băsescu, despre numirea noilor miniştri: Mihnea Motoc trebuie întâi retras din Ambasadă. Pentru Hegedüs Csilla, responsabilitatea aparţine Guvernului

Președintele Traian Băsescu a afirmat miercuri, într-o declarație de presă de la Palatul Cotroceni că va face simultan numirea celor doi miniștri Mihnea Motoc și Hegedus Csilla, la Ministerul de Externe, respectiv cel al Culturii.

Pentru ca ambasadorul Mihnea Motoc să nu intre în incompatibilitate, președintele a afirmat că acesta trebuie să-și dea demisia din corpul diplomatic și să se revoce din funcția de ambasador.

„Nu există niciun dubiu asupra oportunității și competenței domnului Mihnea Motoc, dar să nu-l punem în situația de incompatibilitate”, a afirmat președintele.

În ceea ce privește numirea secretarului de stat Hegedus Csilla (UDMR) în funcția de ministru al Culturii, Triana Băsescu a afirmat că nu poate refuza această a doua propunere.

„Nu pot avea obiecții, chiar dacă am văzut dezbateri cu privire la afacerea domniei sale, a familiei. Curtea mă obligă să semnez decretul pentru a doua propunere pe care o face guvernul. Responsabilitatea este a celor care au făcut propunerea”, a mai spus Băsescu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter