Politică

Campania a debutat cu plângeri penale şi racolări de primari

Social democraţii clujeni vor depune plângere penală pentru blocarea validării lui Cristian Matei în Consiliul Judeţean (CJ) Cluj. De asemenea, luni dimineaţă şi liderii ACL au anunţat că vor depune plângeri penale împotriva PSD Cluj pentru racolarea unor primari ACL din judeţ.

Social democraţii clujeni au formulat o plângere penală, pe care o vor depune marţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj, împotriva consilierilor judeţeni Ioan Petran şi Călin Tuluc pentru că în comisia de validare au votat împotriva validării consilierului judeţean Cristian Matei. Astfel validarea acestuia nu a mai putut trece nici de plenul forului judeţean.

„Constituţia garantează dreptul de a alege şi a fi ales. Cristian Matei îndeplinea toate condiţiile legale pentru a fi validat ca şi consilier judeţean, însă Călin Tuluc şi Ioan Petran i-au blocat dreptul constituţional de a fi ales, votând împotriva validării sale.


Noi am formulat o plângere penală împotriva celor doi pentru abuz în serviciu pe care o vom depune marţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj", a declarat Remus Lăpuşan, preşedintele PSD Cluj.

La rândul lor, reprezentanţii ACl Cluj, Daniel Buda şi Marius Nicoară sunt nemulţumiţi de racolările pe care le fac cei din PSD , care au început cu trecerea primarului din Sânmartin la PSD. Ei au declarat că vor face plângere penală PSD-ului pentru racolare şi tentativă de racolare a primarilor ACL, prin şantaj şi mită.


Până acum, de ordonanţa 55 a mai profitat, alături de primarul din Sânmartin, viceprimarul şi ceilalţi şase consilieri locali de la PNL.

Etichete: psd
abonare newsletter