Politică

Boc: „Nu susţin pierderea identităţii PDL. PDL şi PNL să se regăseacă într-o formulă nouă din 2015“

Fostul premier Emil Boc spune că nu susţine pierderea identităţii PDL în urma unei fuziuni cu PNL. În opinia lui Boc, ambele formaţiuni trebuie să se regăsească într-o "formulă nouă", dar abia din 2015, iar până atunci ar trebui să se concentreze pe formarea unei alianţe pentru prezidenţiale.

„Fuziunea poate fi prin absorbţie, ceea ce sper să nu se întâmple, sau poate fi vorba de o fuziune care să ducă la un nou partid, cu un alt nume. Eu cred că ar trebui să ne limităm doar la primul pas, posibilitatea unei alianţe, şi acest lucru este sigur. Va fi o alianţă electorală între PDL şi PNL în perspectiva alegerilor prezidenţiale, după care cred că rămâne timp în 2015 să discutăm despre modalitatea în care se va face fuziunea, cu privire la nume şi alte detalii. Dacă suntem realişti, anul acesta ar trebui să ne concentrăm pe ceea ce înseamnă alianţă şi câştigarea alegerilor prezidenţiale şi chestiunea numelui să fie lăsată pe anul viitor. Nu susţin pierderea identităţii PDL, pentru că apreciez că cele două partide trebuie să se regăseacă într-o formulă nouă", a spus Boc.

Potrivit acestuia, chestiunea fuziunii ar trebui lăsată pentru 2015, iar cele două partide să se concentreze pe alianţa până la prezidenţiale, "pentru că nu este nici timp pentru îndeplinirea procedurilor juridice privind fuziunea".


PDL nu se va transforma în PNL!

De altfel, problema fuziunii a fost dezbătută la Cluj chiar zilele trecute, în cadrul unei şedinţe a Biroului Permanent Judeţean (BPJ). „A existat o dezbatere, în cadrul discuţiilor Biroului Permanent Judeţean cu acest subiect, dar nu a fost dat un vot. Nimeni nu îşi doreşte ca PDL să se tranforme în PNL. Opinia majoritară este ca noua formaţiune de dreapta să aibă o altă denumire. Nici eu nu îmi doresc ca noua formaţiune să se numească PNL. Va fi o alianţă pentru prezidenţiale, dar pentru fuziune nu mai este timp acum, ci în 2015, chiar dacă procesul poate să înceapă “, a spus, la rândul său, liderul PDL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda.

Ultimele Stiri
abonare newsletter