Politică

Boc: în fuziunea PDL – PNL, niciunul din partide nu trebuie să îl “înghită” pe celălalt

Fostul preşedinte PDL, Emil Boc este de părere că în cazul fuziunii PDL –PNL este de preferat o fuziune prin comasare şi nu prin absorbţie.

În opinia fostului lider democrat-liberal, Emil Boc, o fuziune prin absorbţie ar afecta sensibilităţi în PDL. “Eu personal am optat pentru ideea unei alianţe în prima etapă, după aceea într-o fuziune prin comasare, nu prin absorbţie pentru că o fuziune prin comasare ar lăsa deschisă poarta pentru toată lumea de pe partea dreaptă să vină într-un mare partid de dreapta. O fuziune prin absorbţie din punctul meu de vedere nu este cea mai bună soluţie, dar este decizia celor care îşi asumă o asemenea răspundere pentru că, pe de o parte, vor fi sensibilităţi afectate în PDL dacă se va decide să se meargă pe varianta PNL, pe care nu o recomand şi ar închide opţiunea altor formaţiuni de dreapta de a putea să coaguleze într-un mare partid care să nu fie cu denumirea niciunuia dintre ele, dar să fie un nou partid de dreapta şi care să fie o contrapondere reală la tot ce înseamnă PSD”, a comentat Boc.

Potrivit fostului preşedinte PDL, o fuziune prin absorbţie ar însemna ca noul partid să se numească Partidul Liberal. “Eu susţin fuziunea prin comasare care înseamnă cu totul altceva şi care ar păstra ponderea egală a celor două partide, sensibil apreciate în electorat, ca procente. Nu ar trebui ca PDL să înghită PNL sau invers. Dar decizia aparţine celor aflaţi la conducere acum”, a mai spus Boc.


Întrebat dacă trebuie luat în considerare şi PMP, fostul preşedinte PDL a răspuns că fiecare decide în parte ce va face. “Ei vor avea congrese, vor stabili linia de acţiune, nu trebuie să dăm lecţii la toată lumea. Fiecare este în măsură să decidă ce are de făcut”, a conchis Boc.

PNL şi PDL doresc ca fuziunea să se realizeze rapid, iar desemnarea candidatului unic la Preşedinţie să se facă până cel târziu la 1 august, anunţau, luni, Klaus Iohannis şi Vasile Blaga, după întâlnirea reprezentanţilor celor două partide.

Ultimele Stiri
abonare newsletter