Politică

Campanie „pe furate”! Ideile altora sunt mai ieftine. (Campionii proastei inspirații - episodul II).

„Mândri că sunt români”, PSD-iștii își fac imagine cu poze din Belarus. Nici PDL nu e fecioară nevinovată, pe materialele lor de campanie apare o idee copiată de la o firmă din Hawaii.

Fostul jurnalist orădean Flavius Bunoiu a semnalat pe Twitter zilele trecute că fotografiile folosite de PSD pe panourile electorale nu sunt din România. 
Deși sloganul de campanie al PSD este „Mândri că suntem români”, creativii principalului partid aflat la guvernare nu au fost tocmai creativi, preferând să cumpere fotografii de pe Shutterstock. Acestea sunt realizate de fotografi din Polonia și Belarus, cu toate că imaginile pe care le înfățișează - o combină într-un lan de grâu sau o familie fericită la supermarket - ar fi putut lesne fi făcute în țară.

Replica PSD: pisica moartă e a contracandidaților.


Dan Sultănescu, consilierul de imagine al premierului Victor Ponta, a răspuns la scandalul afişelor electorale aruncând pisica moartă la PDL. 
„(...)V-aţi uitat cu atenţie ce campanii şi-au cumpărat legal, cu drepturi, fotografiile utilizate în campanie? Că, dacă aţi face-o, dacă aţi face jurnalism corect şi adevărat, aţi avea surprize cât casa (...)", a scris Dan Sultănescu pe pagina sa de Facebook.

Casa, da. Din Hawaii!


Și, surpriză, Sultănescu are dreptate. Imaginea cheie a campaniei PDL este un plagiat fără perdea al unei campanii publicitare a unei agenții imobiliare din Hawaii. 
S-o fi gândit democrat-liberalii că Hawaii e departe și nu au nimic de-a face cu alegerile europarlamentare, dar Internetul nu are granițe, iar furtul lor nu a rămas nedescoperit.
O sesizare a furtului a venit pe adresa redacției și din partea unei formațiuni politice obscure - Alianța Națională a Agricultorilor - de care nu a auzit nimeni, dar care a depus liste pentru alegerile europarlamentare din 25 mai.

PNL - „imaginație debordantă”


Și tot Dan Sultănescu i-a dat în gât și pe foștii aliați, reclamând pe Facebook gestul liberalilor de a acoperi cu sigla PNL grafitti-urile Asociației Pro Basarabia. 
Singurii care au scăpat (deocamdată) de acuzațiile de furt de idei sunt UDMR. Probabil datorită faptului că ei scriu, ei pricep... 

Ultimele Stiri
abonare newsletter