Politică

Partidul lui Tăriceanu, un „UNPR cu papion“

Liberalii clujeni ironizează noul partid al lui Tăriceanu, numindu-l un proiect politic „născut din astenia de primăvară“.

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că îşi face partid –Partidul Reformator Liberal- şi este convins că îl va bate pe Antonescu, la prezidenţiale. Decizia acestuia este luată în râs de liberalii de la Cluj, care cred că fostul lor coleg a fost „lovit de astenia de primăvară“.

Mai mult, liberalii clujeni sunt de părere că partidul lui Tăriceanu va fi un eşec, însă oportuniştii l-ar putea urma, după cum spune însuşi liderul PNL Cluj, Horea Uioreanu. Iar oportunişti sunt peste tot în România, adaugă acesta subtil. 


O momeală ieftină

Însuşi liderul PNL Cluj, şi totodată vicepreşedinte la nivel naţional, Horea Uioreanu, îl acuză pe Călin Popescu Tăriceanu că iubeşte funcţiile mai mult decât liberalismul, subliniind totodată că acesta îşi doreşte doar putere.

Astfel, arată Uioreanu, noul partid are drept sarcină  să-i asigure lui Tăriceanu candidatura la alegerile prezidențiale, demers în care speră să fie susținut de USD „cu interesu’ național în gură“. „Eu, personal, nu cred că va avea succes, sunt convins că liberalii adevărați nu îl vor urma. În fond, cred că domnul Tăriceanu îi va avea alături doar pe aceia care doresc funcții politice sau administrative obținute prin trădare și care vor face jocul lui Victor Ponta asigurându-i o componentă așa-zis liberală în Guvern! Călin Popescu-Tăriceanu a fost scos la înaintare ca o momeală ieftină, doar doar o mai rupe vreo câțiva liberali, dar partidul său nu e nimic altceva decât un UNPR cu papion.


Regret faptul că un fost lider al PNL, refondator al partidului, a luat-o pe o cale care îi asigură o ieșire rușinoasă din scena politică. Cât privește PNL, am mai trecut relativ recent printr-o sciziune și ne-am întărit după plecarea unor lideri considerați importanți, majoritatea nemaifiind azi în prim-planul vieții politice“, a spus Horea Uioreanu.

Acesta mai aminteşte că „liberalii sunt uniți nu doar de un lider, ci, mai ales, de principii și valori, de sentimental datoriei față de cetățeni și respectul pentru înaintași“. 


În România nu se mai pot face partide

Mai „colorat“ în exprimare este liderul PNL Cluj-Napoca, Ioan Petran, în opinia căruia Călin Popescu Tăriceanu a făcut un gest iresponsabil faţă de un partid care i-a dat totul în politică. „Este un gest iresponsabil, la cei 65 de ani pe care îi are să aibă o asemenea atitudine faţă de un partid care i-a dat tot…Cred că e o glumă sau l-a lovit astenia de primăvară. Să meargă la uşa lui Ponta, în acest fel…nu va reuşi nimic. În România nu se mai pot face partide decât aşa din acestea mici, de 2, 3%, care să încurce pe alţii. Îmi pare rău de el… repet, este un gest iresponsabil“, a declarat şi preşedintele PNL Cluj-Napoca, Ioan Petran. 

 


 

abonare newsletter