Politică

Azi în Parlament - Alin Tişe: „Revizuirea Constituţiei trebuie să respecte suveranitatea poporului!“

Senatorul PDL de Cluj, Alin Tişe, a susţinut în Parlament o declaraţie politică, cu titlul „Constituţia, coloana vertebrală a democraţiei!“.

„Evenimentele desfăşurate în Ucraina, în ultima perioadă, ne reamintesc cu siguranţă, tuturor, de idealurile românilor din decembrie 1989: ne doream nu doar libertate şi înlăturarea comunismului, ne doream un stat democratic, un stat european.

În peste 20 de ani, România a reuşit, uneori cu greu, să îşi consolideze valori democratice, principii ale statului de drept.


Azi, când România este membră a Uniunii Europene şi parte a NATO, vedem însă cum guvernul şi majoritatea USL se străduiesc din toate puterile să destabilizeze tocmai aceste valori.

Partenerii noştri europeni pun sub semnul întrebării credibilitatea noastră ca ţară, din cauza acţiunilor USL: atac la justiţie, încălcarea statului de drept, modificări legislative în toiul nopții, modificarea Codului Penal, falsă descentralizare făcută pe genunchi. Avertismentul tăierii banilor europeni în cazul nerespectării statului de drept vizează direct România.


Un stat de drept se clădeşte pe o Constituţie echilibrată, stabilă şi în care primează interesul naţional şi drepturile omului, nu interesele de grup!

Într-o primă fază, Comisia de la Veneţia a mai cenzurat din elanul distructiv al USL-ului de a distruge de tot coloana sistemului constituţional.


Acum, proiectul de revizuire a fost declarat, în parte sau în totalitate, neconstituțional de către CCR, a fost practic desfiinţat!

Constatăm încă o dată cu mare regret că USL încălcă suveranitatea poporului şi statul de drept. Membrii USL care elaborează o Constituţie pentru partidele lor au compromis definitiv credibilitatea Parlamentului în faţa românilor.


Avem nevoie de o Constituţie pentru viitor, nu de una care să rezolve problemele politicienilor sau să ne arate cum se poate ataca statul de drept. Dar USL nu doreşte o dezbatere reală şi  a încheiat discuţiile în doar două zile şi în maniera distructivă.

Proiectul elaborat de USL este un nou atac la adresa statului de drept şi se situează în afara Constituţiei. Revizuirea trebuie să fie în conformitate cu Legea fundamentală şi cu deciziile Curţii Constituţionale. Revizuirea trebuie să respecte întâi de toate suveranitatea poporului! Voinţa acestuia, câştigată în Revoluţia din 1989!“.

abonare newsletter