Economie

A început “vânătoarea” de chirii la Cluj. 2.200 euro pentru un apartament în Gheorgheni

A început sezonul chiriilor la Cluj-Napoca. Universităţile clujene au deschis perioada de admitere la facultate şi aşteaptă zeci de mii de noi boboci în toamnă.

Studenţii care studiază sau o vor face începând cu acestă tomană în capitala Transilvaniei au început să îşi caute chirie, iar în topul preferinţelor se află cartierele clasice, aflate în apropierea facultăţilor sau care sunt bine conectate la transportul public, precum Gheorgheni, Mărăşti, Mănăştur sau Zorilor.

În acest moment, preţul chiriilor este ceva mai scăzut datorită ofertei bogate, însă preţurile vor accelera spre final de august, început de septembrie. Nu doar locaţia contează, ci şi dotările şi facilităţile oferite, aşa că se găsesc oferte pentru toate buzunarele. Cei care doresc să locuiască în centrul oraşului sau în apartamente de lux din cartiere liniştite şi verzi vor scoate din buzuanar chiar şi câteva mii de euro lunar, iar cei mai puţin pretenţioşi sau cărora nu le displace ideea navetei din Floreşti sau alte localităţi învecinate oraşului pot să găsească apartamente la doae 200 – 300 de euro pe lună.


Compariimobiliare.ro a prezentat câteva dintre extremele pieţei de chirii din Cluj-Napoca.

Cele mai scumpe chirii

2.200 euro (7 camere) – Gheorgheni
1.550 euro (4 camere) – Central
1.500 euro (5 camere) – Bună Ziua
1.400 euro (4 camere) – Gruia
1.000 euro  (4 camere) – Ultracentral


Cele mai ieftine chirii

180 euro (1 cameră) – Floreşti
240 euro (2 camere) – Floreşti
300 euro (2 camere) – Zorilor
300 euro (2 camere) – Gheorgheni
300 euro (2 camere) – Mănăştur

Chiriile Clujui, la jumătatea lunii iulie 2019

Experţii imobiliari au făcut şi un top şi cu zonele preferate de cei ce doresc să închirieze în perioada imediat următoare.


Căutări după numărul de camere: 2 camere - 52%, 3 camere - 26%, 1 cameră - 15%, 4 camere - 6%

Cele mai căutate zone: Gheorgheni - 15%, Mărăşti - 13%, Mănăştur - 12%, Central - 11%, Zorilor - 9%, Bună Ziua - 6%, Andrei Mureşanu - 4%, Grigorescu - 4%, Europa - 4%, Între Lacuri - 4%.

Ultimele Stiri
abonare newsletter