Economie

Primul dezvoltator al unui proiect rezidențial verde din Transilvania a împlinit 15 ani! (P)

Studium Green, dezvoltatorul care „a deschis drumurile” în Cluj-Napoca în ceea ce privește construcția de proiecte verzi, a împlinit 15 ani de activitate și este o dovadă pentru toți antreprenorii că poți să dezvolți o afacere trainică și de succes fără să urmărești prin toate acțiunile obținerea profitului. Că inovația, grija pentru mediu, calitatea ansamblurilor rezidențiale dezvoltate sunt elemente care contează mai mult decât o banală balanță cheltuieli-profit.

Că poți să construiești cu 20% costuri suplimentare fără să crești prețul doar pentru a-ți respecta principiile.

Și nu în ultimul rând, că poți să faci afaceri cu sufletul, ghidat de impactul pe care proiectele îl au asupra comunității și nu asupra exercițiului financiar.


Portofoliul și aspirațiile dezvoltatorului îl fac să se distingă pe piața construcțiilor

Omul de afaceri Dorin Bob, proprietarul Studium Green, cel care în 15 ani s-a luptat și a reușit să schimbe mentalități prin curaj, rezultate și nu în ultimul rând modestie, declara, atunci când conceptul de „clădire verde” nu era nici măcar cunoscut la nivel local, că „trecerea la verde nu este o revoluţie, ci o evoluţie”. Convingerile sale au devenit realitate în 2012 când a şi livrat prima “clădire verde” din Transilvania, certificată prin programul Green Homes al Romania Green Building Council (RoGBC). 

De atunci, dezvoltatorul nu a avut altfel de proiecte, motto-ul companiei devenind “Treci pe verde!”, iar cele trei peniţe din logo subliniază faptul că în spatele conceptului Studium Green stau ani de cercetare şi studiu privind cele mai noi şi profesioniste tehnologii folosite în piaţa dezvoltării imobiliare.


O caracteristică de bază sunt locațiile premium, foarte aproape de principalele obiective de interes pentru omul zilelor nostre: mijloace de transport, magazine, spitale, instituţii de învăţământ şi zone pentru loisir.

Dezvoltatorul are deja la activ construcția a 1500 de locuințe, 7500 de mp de spații comerciale și 4500 de mp de terase verzi, majoritatea în Cluj-Napoca, dar, ce e mai important, a câștigat încrederea a câteva mii de clienți prin abordarea inovativă a domeniului construcțiilor rezidențiale.


Intrat în această industrie în urmă cu un deceniu și jumătate, portofoliul Studium Green include proiecte care se remarcă prin elemente deosebite.

Astfel, prima fatada verde este parte a proiectului denumit CH3, cunoscut şi ca Studium Green Campus, un complex rezidenţial format din 191 de apartamente, situat pe strada Teodor Mihali, la numărul 39-43. Vorbim despre primul ansamblu rezidențial “verde” din România și primul proiect de locuinţe colective certificate BREEAM din Cluj-Napoca, finalizat în 2012. O plasă special concepută de specialiștii în peisagistică ai Studium Green este aplicată pe fatadele cladirii, astfel încât să permită dezvoltarea plantelor cățărătoare.


Proiectul West Side Park este un alt promotor al spaţiilor verzi, acolo regăsindu-se cea mai mare terasă verde suspendată, rezidenţială din Transilvania, cu o suprafaţă de 2,500 mp. Acesta cuprinde 234 apartamente de vanzare de 2 si 3 camere. În zona rezidențială pe care o inaugurează, WINGS pune bazele unei noi comunități open-minded, încurajată să prețuiască fiecare moment petrecut acasă, în intimitate sau alături de familie, conectată la oraș însă ărotejată de agitația acestuia. Cele 228 de apartamente de vânzare ale imobilului sunt ingenios compartimentate astfel: apartamente cu o cameră, apartamente cu doua camere, apartamente cu 3 camere, apartamente de tip duplex, inclusiv apartamente Penthouse. În zona rezidențială pe care o inaugurează, WINGS pune bazele unei noi comunități open-minded, încurajată să prețuiască fiecare moment petrecut acasă, în intimitate sau alături de familie, conectată la oraș însă protejată de agitația acestuia. Faţada ventilată, din ceramică fotocatalitică si tratată cu dioxid de titan este si ea unică în Cluj într-un ansamblu rezidenţial. Datorită caracteristicilor sale, aceasta protejează împotriva poluării şi produce oxigen activ pe care îl găseşti în zonele montane.

Citeşte şi De ce West Side Park?


În aceeaşi linie inovativă se înscriu şi blocul Avangard situat în cartierul Între lacuri, proiectul imobiliar Vision de pe strada Răsăritului, precum și unul dintre cele mai interesante realizări din piața clujeană, complexul rezidențial Venus, situat pe strada cu același nume.

Aceasta doar în ceea ce privește proiectele finalizate, compania având alte câteva proiecte spectaculoase în dezvoltare.

Citeşte şi Studium Green, promotorul proiectelor rezidenţiale verzi ale Clujului

WINGS- Dă aripi Clujului!

WINGS este fără îndoială cel mai spectaculos proiect rezidențial de pe piaţa imobiliară din Transilvania. Un complex rezidenţial curajos şi ambiţios care inaugurează o nouă generaţie de locuinţe urbane si care deschide "aripile" arhitecturii locale spre cele mai înalte standarde de confort şi design.

Situat în zona de Vest a oraşului Cluj-Napoca, in cartierul Zorilor - Strada Frunzişului, la doar 10 minute de centru, complexul rezidenţial WINGS este privilegiat de o infrastructură bine pusă la punct, precum şi de acces rapid la mijloacele de transport în comun, unităţi de învăţământ dedicate tuturor vârstelor, cabinete medicale de ultimă generaţie şi zone comerciale importante.

În zona rezidenţială pe care o inaugurează, WINGS pune bazele unei noi comunităţi open-minded, încurajată să preţuiască fiecare moment petrecut acasă, în intimitate sau alături de familie, conectată la oraş însă protejată de agitaţia acestuia. 

Citeşte şi Studium Green, Wings

             Proiectul WINGS. Cu ce aripi își ia zborul un bloc de pe planșeta arhitectului spre înaltul Zorilor

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter