Economie

CON-A Sibiu, profit în creştere cu 61%

Compania de construcţii CON-A din Sibiu a raportat pentru 2017 o cifră de afaceri de 548,4 milioane lei (120 milioane euro), mai mult cu 51% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF, făcute pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor.

Compania sibiană a bifat anul trecut un profit net de peste 28,8 milioane lei (6,3 milioane euro), în creştere cu 61% faţă de anul precedent, şi un număr mediu de 634 de angajaţi, potrivit datelor publice. În 2016, cons­truc­torul sibian a avut o cifră de afa­ceri de 362,6 milioane lei (80,8 milioane euro), un câş­tig net de 17,9 milioane lei (4 milioane euro) şi un număr mediu de 580 de angajaţi, conform mfinante.ro.

Deţinută de omul de afaceri Mircea Bulboacă, CON-A este una dintre cele mai mari 100 de companii controlate de antreprenori români.


CON-A a construit la Cluj Sala Polivalentă și Cluj Arena. Sala Polivalentă Cluj-Napoca este cea mai modernă și încăpătoare construcție destinată organizării de evenimente. Construcția realizată de CON-A deține deja un record: este clădirea civilă din România cu cele mai lungi grinzi metalice, cu 73 de metri de deschidere liberă, dimensiuni care mai sunt întâlnite doar la hangarele avioanelor. Lucrările au fost realizate în doar 19 luni, față de 36 de luni, termenul de execuție. Investiţia s-a ridicat la 70 milioane lei.

Pe lângă Sala Polivalentă şi Cluj Arena, CON-A a mai construit fabrica Bosch din Jucu, o investiţie de 77 milioane euro şi Parcul Industrial Liberty Technology Cluj-Napoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter