Economie

Fiscul a pus poprire pe conturile Televiziunii Române: „Urmează marii contribuabili care au datorii la bugetele de stat”

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a instituit propriri pe conturile Societăţii Române de Televiziune (SRTv) şi ale Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) pentru recuperarea datoriilor, urmând toţi marii contribuabili datornici la bugetul de stat, a anunţat marţi autoritatea.

În urma inventarierii creanţelor bugetare de recuperat de la marii contribuabili, ANAF a instituit popriri pe conturile TVR şi RATB. Precizăm că, în perioada următoare, ANAF va institui popriri pe conturile tuturor marilor contribuabili care înregistrează datorii către bugetele de stat, în funcţie de vechimea arieratelor", a transmis ANAF printr-un comunicat.

Mediafax a scris luni seară că Fiscul a blocat conturile TVR, potrivit mai multor surse din Televiziunea Română, din cauza datoriilor pe care le are SRTv la bugetul de stat şi a faptului că sub conducerea lui Stelian Tănase, preşedintele - director general al TVR, instituţia nu ar mai fi respectat memorandumul din 2012, prin care Guvernul a permis eşalonarea datoriilor la stat ale SRTv pe o perioadă de şapte ani.


Această situaţie, care ar putea duce la blocarea activităţii televiziunii publice, urmează să fie analizată în şedinţa de marţi a Consiliului de Administraţie (CA) al TVR, conform aceloraşi surse.

Societatea Română de Televiziune a încheiat anul 2014 cu o pierdere de 81,5 milioane de lei, în condiţiile în care Televiziunea Română a avut anul trecut venituri totale de 544,2 milioane de lei şi cheltuieli totale de 625,8 milioane de lei, potrivit cifrelor furnizate în aprilie de reprezentanţii instituţiei.


Datoriile totale ale TVR se cifrau la 700 milioane lei, dintre care 440 milioane de lei la bugetul de stat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter