Economie

(P) Claudia Sandu, director CertAsig Cluj: „Pentru companii, asigurarea potrivită este atât o plasă de siguranță, cât și un catalizator al dezvoltării”

O experiență de 20 de ani în asigurări, un parcurs profesional care a purtat-o prin câteva dintre cele mai mari firme de asigurări din România și a pus-o față în față cu oameni de afaceri din zeci de domenii, o carieră solidă construită în timp – iată atuu-rile Claudiei Sandu, care conduce de peste 4 ani operațiunile din Cluj ale companiei de asigurări CertAsig.

În acești 4 ani, CertAsig, unul dintre cei mai dinamici asiguratori români, și-a dublat afacerile, ajungând la un volum total de prime subscrise de peste 13 milioane de euro în 2014.

Compania și-a extins operațiunile în România, Turcia și Bulgaria și activează exclusiv pe segmentul de asigurări dedicate companiilor și instituțiilor, pentru care dezvoltă produse de asigurări specializate pentru diverse industrii și domenii de activitate.


«CertAsig și-a consolidat o poziție de expert în asigurările dedicate companiilor, în cazul cărora asigurarea nu este doar un element impus de lege (cum sunt percepute, de exemplu, asigurările personale de mașini sau locuințe), ci un factor important pentru protejarea și dezvoltarea afacerilor.», spune Claudia Sandu.

Produse de asigurări specializate pentru bunuri, proprietăți comerciale și industriale, raăspunderi și garanții contractuale

CertAsig a dezvoltat un portofoliu de produse inovatoare, conceput pentru a acoperi riscurile specifice domeniilor de activitate precum: construcții, transport, logistică, IT, producție industrială, servicii, aviație.


Portofoliul CertAsig include asigurări de răspundere civilă generală și profesională, asigurări de garanții contractuale, asigurări de clădiri și bunuri, asigurări specifice domeniilor de inginerie și construcții, asigurări pentru evenimente - portofoliu pe care compania îl îmbogătește constant cu produse de asigurare noi, pentru a oferi o acoperire completă.

“În prezent, suntem printre cei mai importanți asiguratori în ce privește asigurările de garanții contractuale, suntem primii în asigurările de evenimente, iar produsele noastre de asigurări de bunuri și cele destinate domeniilor inginerești (CAR) sunt printre cele mai apreciate din piață. De altfel, anul trecut am înregistrat creșteri de peste 60% pe aceste clase de asigurări. Mulți dintre clienții noștri activează în construcții, în transporturi, logistică, din ce în ce mai mulți în IT“


Proiecte de anvergură din zona Clujului, asigurate de CertAsig

Unul dintre domeniile de activitate pentru care CertAsig a dezvoltat produse de asigurare foarte competitive este cel al construcțiilor. Printre clienții din zona Clujului se numără companii de construcții care au realizat diverse proiecte locale de anvergură: lucrări de modernizare și reabilitare a drumurilor municipale și județene, lucrări de construcții sau de modernizare la diverse clădiri private sau publice, lucrări de modernizare și reabilitare pentru rețele publice de canalizare, alte lucrări de infrastructură.

Promptitudine și corectitudine în rezolvarea daunelor

Unul dintre punctele forte ale CertAsig este reputația sa de rezolvare corectă și de achitare la timp a dosarelor de daune. Cu 3 ani în urmă, de exemplu, compania a achitat cea mai mare daună a anului în România, în valoare de 2.95 milioane EUR. În 2015, printre cele mai mari daune achitate de asigurator a fost o daună de 800.000 € pentru o garanție de bună execuție a unei lucrări de recondiționare la o fabrică localizată în Transilvania.  


“Avem una dintre cele mai rapide proceduri de procesare a dosarelor de daune și suntem mândri de promptitudinea și corectitudinea noastră în achitarea daunelor. Brokerii de asigurare și clienții lor știu asta, acesta fiind de altfel unul din principalele noastre atu-uri în piață”.

Parteneriate pe termen lung cu brokerii de asigurare

Strategia CertAsig este să lucreze majoritar prin intermediul brokerilor de asigurare, care pot consilia obiectiv clienții. Peste 90% dintre polițele subscrise sunt prin intermediul brokerilor.


“Punem la dispoziția partenerilor noștri, brokerii de asigurare, un nivel ridicat de competențe. Suntem printre puținii asiguratori care au soluții cu adevărat eficiente și ca risc, și din punct de vedere al costurilor, pentru domeniile care necesită expertiză specializată. Am construit pas cu pas, de-a lungul anilor, o bază solidă de cunoștințe și competențe, aplicate în domenii de activitate diverse, cu riscuri și modele de business specifice. Pentru companii și proiectele lor, asigurările nu reprezintă doar o obligație legală, ci și un factor extrem de important în stabilitatea afacerii, în managementul riscurilor și în planurile de management de criză“, declară Claudia Sandu. 

Obiective pentru viitor

“Zona Clujului este printre cele mai dinamice din țară, iar CertAsig este aici pentru a-i susține pe antreprenorii, pe managerii și pe toți profesioniștii în a-și crește afacerile.“

Etichete: asigurari firma
abonare newsletter