ARHIVA

Actualitate

450 de ani de la Edictul de la Turda prin care s-a proclamat libertatea religioasă în Europa. O nouă statuie se va ridica la Cluj

Liderii comunităţii unitariene din Transilvania vor lansa săptămâna aceasta o petiţie prin care cer Parlamentului României, Parlamentului Ungariei şi Parlamentului European să adopte rezoluţii pentru susţinerea libertăţii religioase şi, respectiv, pentru declararea zilei de 13 ianuarie ca fiind Ziua Libertăţii Religioase, iar anul 2018 a fost proclamat Anul Libertăţii Religioase.

Economie

Euro scade, dolarul și francul cresc

Leul s-a aliniat la evoluția celorlalte monede din regiune iar cursul de schimb al euro a scăzut cu doi bani comparativ cu cel de marți. În schimb, dolarul și francul elvețian au cunoscut aprecieri, care ar putea fi pierdute însă astăzi.


Actualitate

Ce probleme au fost găsite pe Autostrada Sebeș - Turda

”Inovații” pe autostradă: plăcuțe cu SOS 112, în loc de telefoane de urgență. Un audit de siguranță rutieră menționează numeroase nereguli pe lotul 3 al autostrăzii Sebeș - Turda, în pofida dorinței Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere de a deschide traficul.

Actualitate

Clujul, un oraş sigur? Cartiere întregi lăsate fără supraveghere. În oraş, nu se mai instalează nicio cameră video

În Cluj-Napoca sunt montate 275 de camere de supraveghere pentru care municipalitatea plăteşte, în fiecare an, o chirie de 100.000 de euro firmei Electrogrup. Chiar dacă necesitatea acestora este pusă la îndoială (vezi vandalizarea celor mai importante monumente, iar tâlharii şi violatorii sunt prinşi cu ajutorul camerelor de supraveghere aparţinând unor firme private), există clujeni care solicită amplasarea acestor camere în unele cartiere. Surpriză însă: sistemul primăriei nu mai permite amplasarea niciunui astfel de dispozitiv în oraş.

Actualitate

Un administrator de bloc a fugit cu banii de întreținere, lăsând o mână de clujeni cu cheltuielile neplătite

Administratorul care se ocupă de mai multe blocuri din cartierul Gheorgheni, strada Lacrămioarelor, nu a mai plătit cheltuielile locatarilor din luna octombrie, cu toate că a adunat banii. Acum bărbatul pare să fi intrat în pământ, fiindcă nu mai răspunde la telefon și nu poate fi găsit nici acasă. Clujenii se tem că acesta a fugit cu banii.

abonare newsletter
arhiva monitorul de cluj