ARHIVASocial

Scandal între UMF Cluj-Napoca şi DSP Cluj pe tema avizelor de liberă practică. Absolvenţii, puşi în stand by la angajare

Sute de absolvenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie Cluj-Napoca cu diplomă de kinetoterapeuţi s-au trezit peste noapte că nu pot profesa în domeniul în care au absolvit din cauză că Direcţia de Sănătate Publică Cluj refuză să le elibereze avizul de liberă practică. În schimb, ei au primit din partea Ordinului Asistenţilor Medicali din România un certificat prin care sunt autorizaţi să practice profesia de asistent. „E ca şi cum am fi făcut o şcoală postliceală”, reclamă tinerii.


Politică

Parlamentarii se întorc la muncă

Senatul şi Camera Deputaţilor îşi încep luni activitatea, iar partidele parlamentare şi-au trasat deja priorităţile legislative pentru noua sesiune ordinară. Unele dintre acestea vizează revizuirea Constituţiei, dar şi modificarea legislaţiei electorale.

Social

Clujul oferă tinerilor posibilități de lucru într-un domeniu inovativ

Facultatea de Litere din cadrul Universității Babeș-Bolyai a inaugurat joi Centrul Digital Humanities Transilvania (DigiHUBB) . Acesta este o entitate de cercetare ştiinţifică aplicativăaflat în subordinea Universităţii Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca,constituit în cadrul Facultăţii de Litere.


Ultimele Stiriabonare newsletter
arhiva monitorul de cluj