ARHIVA

Actualitate

Cinema “Florin Piersic”, inaugurat cu proiecţii speciale

Cea mai plăcută surpriză pentru spectatori este că vor putea viziona filmele în format 3D. Cinematograful “Republica” se va redeschide miercuri, 26 ianuarie, după ample lucrări de renovare, sub noua sa denumire “Florin Piersic”, cu proiecţia unui film în care rolul principal este interpretat de celebrul actor Florin Piersic, ce va fi prezent la eveniment. Cinefilii vor avea apoi ocazia să vizioneze, joi, 27 ianuarie, în ziua dedicată lui Florin Piersic, care coincide cu ziua sa naştere, patru lungmetraje de mare succes, în care actorul a excelat prin modul în care s-a identificat cu personajele interpretate: “Haiducii lui Şaptecai”, “Colierul de turcoaze”, “Trandafirul Galben” şi “Drumul oaselor”. Intrarea la proiecţii va fi liberă.

Politică

Tăriceanu: E pretenţios să numim alianţa PNL-PC construcţie politică

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a declarat într-un interviu acordat agenţiei Mediafax că este deranjat de dispariţia sintagmei „liberal“ din denumirea Alianţei de Centru Dreapta. „Sigur că sînt anumite lucuri care mi se pare că nu au fost suficient gîndite. Cred că sînt foarte mulţi colegi de-ai mei, cum sînt şi eu, de altfel, nemulţumiţi de faptul că după 20 de ani în care am încercat să ţinem flacăra liberalismului vie, acum, în această construcţie politică - dacă vreţi să o numim aşa, cu toate că mi se pare prea pretenţios numită o construcţie politică alianţa dintre PNL şi conservatori - dispare denumirea de liberal. Pe mine personal mă afectează lucrul ăsta. Sigur că, dacă vreţi, nu cred că PC poate să ne dilueze cumva forţa sau mesajul sau ideile. Dar mi-aş fi dorit în acelaşi timp ca înţelegerea aceasta politică să reflecte şi raporturile de forţe dintre cele două partide, lucru care iarăşi nu se întîmplă”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Actualitate

Studenţii tunisieni cer amînarea sesiunii

Mai mulţi tineri tunisieni care învaţă la facultăţile clujene cer amînarea sesiunii de examene, pe fondul conflictului din Tunisia. Studenţii din Tunisia care învaţă la facultăţile clujene susţin că din cauza grijilor pe care şi le fac pentru familiile din Tunisia nu se pot concentra pentru examenele din sesiunea care a început şi că în acest fel riscă să le pice, fiind nevoiţi ca apoi să plătească reexaminarea.

Politică

Spaţii de la Primărie pentru asociaţii şi partide

Consilierii locali clujeni vor analiza în şedinţa ordinară de mîine atribuirea, în regim de închiriere, a unor spaţii în favoarea unor asociaţii, dar şi a Partidului Civic Maghiar (PCM). Astfel, „Open Bridge Consortium” – Asociaţia Culturală de Afaceri Cluj-Suwon va primi un spaţiu în suprafaţă de 60,6 metri pătraţi, situat în Piaţa Unirii nr. 1. Contractul de închiriere urmează să fie încheiat pînă la data de 31 decembrie 2012. Vă reamintim că proiectul „Open Bridge Consortium” este o iniţiativă a unui grup de persoane fizice şi juridice, români şi coreeni, care are drept principal scop facilitarea accesului IMM-urilor la tehnologia şi materiile prime pe care le are de oferit economia sud-coreeană.

Politică

Aveţi propuneri pentru Zilele oraşului? Au mai rămas 2 zile pentru a le trimite

Clujenii pot trimite Primăriei pînă miercuri, 26 ianuarie, propuneri cu privire la manifestările care ar dori să aibă loc de Zilele municipiului. Prima ediţie a Zilelor municipiului Cluj-Napoca va avea loc în acest an, în perioada 27 mai – 3 iunie. Evenimentul se va desfăşura în toate spaţiile publice din oraş, în parcuri şi pieţe, în cartiere şi zona centrală. Reprezentanţii municipalităţii au anunţat că pînă în data de 26 ianuarie sînt aşteptate toate propunerile clujenilor privind evenimente publice care ar putea să fie organizate în cadrul primei ediţii a Zilelor municipiului Cluj-Napoca, fiind încurajate manifestări publice de toate tipurile, care se adresează tuturor categoriilor sociale.

Politică

Centralele termice de cartier vor fi modernizate

Sistemele clasice de producere a energiei termice vor fi înlocuite cu sisteme alternative ce utilizează resurse regenerabile. Sistemul centralizat de încălzire ar urma să fie modernizat, în urma unei investiţii de 4,9 milioane de lei. Primăria Cluj-Napoca va depune un proiect prin programul Agenţiei Fondului de Mediu, din cadrul Ministerului Mediului şi Pădurilor, privind “instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire – beneficiari unităţi administrativ - teritoriale, instituţii publice sau unităţi de cult”.

Actualitate

Artificii de Ziua Unirii Principatelor

Astăzi, cu prilejul sărbătoririi a 152 de ani de la Unirea Principatelor Române, în centrul Clujului vor avea loc mai multe manifestări organizate de Instituţia Prefectului, Primăria municipiului Cluj-Napoca şi Divizia a IV-a Infanterie „Gemina”. Astfel, ceremonialul va debuta la ora 10 cu o depunere de jerbe şi coroane de flori la bustul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, din faţa clădirii Palatului Administrativ, de pe Bulevardul 21 Decembrie 1989. Mai apoi, de la ora 17, la Casa de Cultură a Studenţilor, clujenii vor putea participa la un spectacol susţinut de soliştii Traian Roşan, Amalia Codorean, Adrian Socaciu, Lucia Sestraş şi Florin Bota, alături de ansamblurile „Crăişorul”, „Cununa Apusenilor – Gilău”, „Rapsodia Someşană”, Ansamblul „Mărţişorul”, „Glasuri Someşene” şi „Cununa Transilvană”. Intrarea la concerte va fi liberă. Manifestările se vor încheia cu defilarea Gărzii de Onoare şi Hora Unirii, iar seara, de la ora 20, sînt programate focuri de artificii în Piaţa Avram Iancu, organizate de Primăria clujeană. M.O.

Politică

Marko Bela: Cultura încheagă o naţiune şi apropie popoarele

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a subliniat sâmbătă la Cluj importanţa pe care o are cultura pentru oricare naţiune. “În cazul oricărei naţiuni cultura are o importanţă deosebită. Cultura este cea care ne încheagă ca naţiune şi, în acelaşi timp, tot cultura leagă între ele şi apropie între ele naţiunile, şi nu politica”, a declarat Marko Bela, cu ocazia Zilei Culturii Maghiare. La manifestările organizate la Biserica Luterană din Cluj au fost prezenţi parlamentari ai UDMR, viceprimarul Laszlo Attila şi reprezentanţi ai bisericilor maghiare.  

Ultimele Stiriabonare newsletter
arhiva monitorul de cluj