Administrație

Directorul Polivalentei, Ionuț Rusu, acuzat că și-a lovit un subordonat. Nu este la primul incident violent.

Directorul Sălii Polivalente din Cluj-Napoca, Ionuț Rusu, ar fi împins în urmă cu câteva zile un subaltern, care s-ar fi dezechilibrat și s-a lovit la cap de o masă.

Ionuț Rusu/ Sursa: Facebook Ionuț Rusu/ Sursa: Facebook

 

 


Directorul Sălii Polivalente, Ionuț Rusu, este acuzat că, în urma unei discuții în contradictoriu, i-ar fi adresat cuvinte jignitoare subalternului său Paul Țiriac, pe care ulterior l-ar fi și bruscat. În timpul incidentului, Țiriac s-ar fi dezechilibrat și a căzut, lovindu-se de piciorul unei mese, scrie ziardecluj.ro.

 


„Totul a început de la faptul că Paul Țiriac a avut o discuție profesională cu contabila Polivalentei, în care i-a spus că nu este de acord cu decontarea anumitor facturi, care ar fi cu probleme. Contabila l-a pârât pe Țiriac lui Ionuț Rusu, care a dat buzna în biroul lui Paul Țiriac, înjurându-l și jignindu-l, la toată scena asistând un alt subordonat, Florin Steopan.  Paul Țiriac s-a apărat cu argumente și a încercat să îi arate lui Ionuț Rusu inadvertențele și problemele din aceste facturi. Înnebunit de furie că este contestat de față cu alt subordonat, Ionuț Rusu l-a lovit în piept pe Paul Țiriac, care s-a dezechilibrat și a căzut lovindu-se tare de piciorul unei mese”, scrie ziardecluj.ro. 

Paul Țiriac ar fi avut nevoie de îngrijiri medicale de urgență în urma incidentului, care i-a cauzat traumatisme la nivelul craniului.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


Ionuț Rusu neagă că ar fi avut loc o altercație

Contactat de Monitorul de Cluj, Ionuț Rusu a negat că ar fi avut loc o altercație și spune că Paul Țiriac „s-a dat de pământ” de bunăvoie. El susține că totul ar fi pornit de la notificarea angajatului cu privire la o acțiune disciplinară ce urma să fie derulată de societate la adresa sa, gestul având scopul de a intimida, astfel încât cercetarea să nu fie continuată.

„Nu a fost nicio altercație între mine și Paul Țiriac. Paul Țiriac, în acea zi, a fost notificat de către societate că urmează să fie cercetat disciplinar, i-au fost comunicate documentele de către secretarea societății. Dânsul a avut o reacție virulentă, agresivă împotriva contabilei, care i-a înmânat acele sesizări din partea colegilor mei. Ulterior, eu am avut o discuție scurtă cu el, după care el s-a dat de pământ cu scopul de a mă intimida, de a nu merge mai departe cu cercetarea disciplinară. Acel martor, Florin Steopan, a fost de față, el poate să confirme că nu a fost nicio altercație fizică între mine și acea persoană. A fost o intimidare la adresa mea, ca să nu iau măsurile legale cu privire la adresa lui. 


Acțiunea disciplinară a fost demarată pentru că domnul Paul Țiriac nu și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu, doamna contabilă mi-a făcut o sesizare în scris legată de aceasta, iar eu i-am comunicat-o, moment în care dânsul a avut o ieșire necontrolată”, a declarat Ionuț Rusu pentru Monitorul de Cluj.

Florin Steopan: „Nu pot nici să confirm ceea ce a spus Ionuț, nici să infirm”

Contactat de Monitorul de Cluj, Florin Steopan, angajat al Sălii Polivalente care împarte biroul cu Paul Țiriac, a afirmat că nu poate să confirme, dar nici să infirme afirmațiile lui Ionuț Rusu.

„Nu pot nici să vă confirm ceea ce a spus Ionuț, nici să infirm. Eu am fost martor, doar că eram în birou, toată treaba s-a întâmplat în ușă, și la câte certuri au fost acolo între cei doi colegi, am preferat să ignor, să nu fiu atent la ce fac ei. Ce pot să vă spun este faptul că cei doi au avut o discuție mai aprinsă. Paul s-a ridicat de la biroul lui, care e lângă al meu, a mers spre ușă, a ieșit pe ușă, iar după câteva secunde a venit înapoi cu spatele și a căzut, a dat cu spatele, cu capul de masa la care stau eu. Nu pot să spun nici că da (colegul ar fi fost împins - n.red.), nici că nu, pentru că nu am văzut nimic. 

Îmi pare rău că nu am văzut, pentru că știu că fiind singurul martor, cu siguranță o să fiu contactat de poliție, și nu pot să spun sigur ce s-a întâmplat acolo. Am văzut că s-au certat, Paul a ieșit din birou ca să meargă să vorbească cu Ionuț, să ceară explicații pentru ceva hârtii care i s-au adus la cunoștiință, după care nu au trecut nici două secunde și l-am văzut pe Paul intrând cu spatele în birou, a căzut pe burtă și a dat cu capul de biroul la care stau eu. Ionuț era în ușă și se uita la ce se întâmplă. Nu am văzut să existe contact. Ionuț a încercat să îi aducă la cunoștintă ceva despre o comisie de disciplină și Paul a reacționat, a spus că să nu i se pună lui în cârcă așa ceva, pentru că el nu e responsabil de ce lucruri se spun acolo. Nu știu despre ce hârtii a fost vorba, știu doar că au avut discuții aprinse în contradictoriu amândoi. Eu am mers la bucătărie după ce a căzut, am adus apă și l-am condus personal la Urgențe, că am văzut că i s-a umflat capul. L-am dus personal să își facă un RMN, să nu fie ceva mai grav”, a declarat Florin Steopan.

Ionuț Rusu nu e la primul incident violent

În ultimii ani, directorul Sălii Polivalente a fost implicat în mai multe incidente. 

Încătușat la un meci de fotbal și dus la poliție

În 2017, Evenimentul Zilei a relatat cazul directorului Sălii Polivalente din Cluj-Napoca, Ionuț Rusu care a fost încătușat de cinci polițiști care asigurau paza în zona Cluj Arena, cu ocazia meciului de fotbal România-Danemarca, pe motiv că a refuzat legitimarea.

După ce a fost dus la Poliție, Ionuț Rus a fost amendat de trei ori, dar ulterior a negat categoric acest fapt. Din sediul Poliției Cluj, Rusu l-ar fi sunat pe comisarul șef Ciprian Miron, împuternicit în funcția de șef al IPJ Cluj, pentru a reclama așa-zisul abuz al polițiștilor. La scurt timp, șeful Poliției Cluj-Napoca, Mariana Ilieș, care a primit telefon de la Ciprian Miron, șeful IPJ Cluj, a sunat pe șeful Poliției Rutiere Cluj Napoca să se intereseze de caz. Miron a refuzat să spună public dacă a fost sau nu sunat de Ionuț Rusu. Prin intermediul purtătorului de cuvânt, șeful IPJ Cluj a transmis că nu a fost sunat de nimeni în sensul de a interveni pe lângă subalterni.

Surpins pe camerele video în timp ce lovea un angajat

În același an, Ionuţ Rusu a fost surprins de camerele de supraveghere în timp ce lovea cu pumnii şi picioarele un subordonat. Ionuţ Rusu i-a aplicat atunci mai multe lovituri unui angajat, nervos că acesta a fost neatent şi centrala de incendiu s-ar fi pornit, în mod accidental.

Contactat telefonic, Ionuţ Rusu, a confirmat atunci incidentul, susţinând că a fost vorba despre o dispută avută acum un an cu un angajat, dar că nu l-a bruscat. Însă pe imagini se vede clar cum Ionuţ Rusu îl împinge, îi dă o lovitură cu pumnul şi îl bruschează pe respectivul angajat.

Haine de firmă, pe banii Sălii Polivalente

Cel mai recent scandal care l-a vizat pe Ionuț Rusu a avut loc anul trecut, când în presă au apărut informații legate de achiziția unor haine „de firmă” pe banii societății. În urmă cu o săptămână, Ionuț Rusu a demisionat din Consiliul Județean Cluj. Scandalul a pornit de la achiziții de haine de lux și crose de golf pe bani publici de la Sala Polivalentă. Problema a fost semnalată în Consiliul Local de consilierul USR Adriana Cristian, sancțiunea aplicată de Consiliul de Administrație al Sălii Polivalente fiind diminuarea cu 10% a salariului directorului pentru o perioadă de 3 luni. Primarul Emil Boc a declarat atunci că achizițiile au fost legale, dar „inoportune” ținând cont că acestea au fost efectuate în timpul pandemiei.

Printr-un comunicat publicat pe pagina de Facebook, organizația USR PLUS Cluj susținea atunci că pe numele lui Ionuț Rusu ar fi fost depusă o sesizare penală la DNA:

„Astăzi aflăm că a fost depusă și o sesizare penală cu privire la ‘achizițiile efectuate de către Rusu Ionuț - delegat în funcția de director al SC Sala Polivalenta SA’. Suntem îngrijorați să vedem că deja se depun eforturi pentru tergiversarea cazului. Directorul Sălii Polivalente, Ionuț Rusu, ocupa în același timp și funcția de Consilier Județean al PNL Cluj, drept urmare, cazul este de competența DNA. În urma sesizării, acesta a demisionat de la Consiliul Județean, ceea ce va atrage mutarea cazului la alt Parchet. Sperăm ca în urma investigațiilor să iasă tot adevărul la suprafață, iar cei vinovați să fie trași la răspundere”, a arătat  USR PLUS Cluj, într-o postare pe Facebook.

Un fapt suspect legat de demisia lui este convocarea de către CJ Cluj a unei sedințe extraordinare, luni,  în care a fost constată încetare mandatului acestuia, nu înainte ca eforturile sale pentru județul Cluj să fie lăudate de șeful CJ Cluj, Alin Tișe. Doar un singur proiect s-a mai aflat pe ordinea de zi a ședinței extraordinare din 31 ianuarie, și anume un proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Consiliului Județean Cluj cu nr. 11/2018 privind stabilirea componenței Colegiului director al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj.

CITEȘTE ȘI:

Ionuț Rusu, directorul Sălii Polivalente, și-a dat demisia din Consiliul Județean Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter